SAP Barcelona 92/2011, 19 de Enero de 2011

PonenteSANTIAGO VIDAL MARSAL
ECLIES:APB:2011:1551
Número de Recurso195/2010
ProcedimientoAPELACIóN FALTAS
Número de Resolución92/2011
Fecha de Resolución19 de Enero de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 10ª

AUDIENCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Sala Penal ( secció desena)

Recurs d'apel.lació nº 195/10-C

Judici de Faltes nº 243/09

Jutjat d' Instrucció nº 5 de Sant Feliu de Llobregat

S E N T È N C I A Nº

Barcelona, dinou de gener de dos mil onze.

VIST en grau d'apel·lació per l'Ilm. Sr. Santiago VIDAL i MARSAL, magistrat de la Secció 10ª d'aquesta Audiència

provincial, el present rotlle derivat de Judici de Faltes nº 243/09 procedent del Jutjat d'Instrucció nº 5 de Sant Feliu, en tràmit

davant aquest tribunal de segona instància en virtut del recurs interposat pel denunciat Juan Francisco amb adhesió de la Cia

d'assegurances Banco VITALICIO SA i la mercantil TRANSGRANSA SL, contra la sentència condemnatòria dictada el dia 25 de maig de 2010 per lesions imprudents en accident de trànsit.

ANTECEDENTS PROCESSALS

PRIMER

La part dispositiva de la sentència apel·lada té el contingut literal següent: " Que debo condenar y condeno a Juan Francisco como autor responsable de una falta de lesiones por imprudencia, a la pena de 10 DÍAS MULTA con una cuota diaria de 6 euros, cuyo impago comportará una responsabilidad personal subsidiaria de un día de libertad por cada dos cuotas no satisfechas, y abono de las costas procesales. Deberá indemnizar a Casimiro en la cantidad de 4.125 euros por las lesiones sufridas, respondiendo directa y solidariamente de dicha cantidad la compañía de seguros BANCO VITALICIO SA, y subsidiariamente la empresa TRANSGRANSAL SL. Les condeno al pago de los intereses legales de dicha suma, y a la aseguradora le impongo los intereses del art. 20 LCS ".

SEGON

Contra dita resolució va interposar recurs, dins de termini legal, la defensa del denunciat amb adhesió de la RCD i la RCS. Admès a tràmit per provisió de 17.8.10, prèvia impugnació de la part perjudicada es van remetre les actuacions a aquest tribunal de segona instància. Per diligència d'ordenació de 1 de desembre s'ha designat magistrat ponent i han quedat les actuacions sobre la taula per a resoldre. No s'ha convocat vista pública al no haver-ho demanat el recurrent ni considerar-la necessària el tribunal.

TERCER

En la tramitació del present recurs s'han observat les prescripcions exigides en la vigent llei d'enjudiciament criminal.

FETS PROVATS

NO S'ACCEPTA el relat fàctic descrit en la sentència apel·lada, que ha de ser substituït pel següent: " El día 27 de febrer de 2009, Casimiro circulava conduint el vehicle Toyota matrícula ....WWW per l'autovia A2 en direcció a Barcelona, dins del terme municipal de Sant Joan Despí. Aquell mateix dia i hora, també circulava en dita direcció el camió Scania P380 matricula .... GRX conduït per Juan Francisco i propietat de l'empresa TRANSGRANSAL SL, amb pòlissa d'assegurances en vigor amb la companyia BANCO VITALICIO SA, sense que consti acreditat fefaentment si el camió va col·lidir pel darrere contra el turisme provocant lesions al conductor d'aquest".

FONAMENTS DE DRET

Formalitza el recurrent l'apel·lació de la sentència condemnatòria que el declara autor d'una falta de lesions per imprudència prevista i penada en l' art. 621.3 CP, en un hipotètic error en la valoració de la prova i vulneració del dret fonamental a la presumpció d'innocència, d'acord amb el que permet l' art. 790 en relació al 976 Lecrim . L'entitat asseguradora i l'empresa propietària del camió també han apel·lat en quan a les responsabilitats civils declarades contra seu, atès que tots afirmen que l'accident no va existir.

  1. L'estudi acurat de les actuacions palesa que efectivament en aquest afer s'ha infringit l' art. 24.2 de la CE, a bastament interpretat per les STC 18.3.96 i 19.11.01, la qual cosa comportarà l'estimació del recurs i la revocació de la sentència condemnatòria dictada.

    Cal recordar que la jurisprudència només autoritza al tribunal de segona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR