SAP Lleida 42/2014, 29 de Enero de 2014

PonenteALBERTO GUILAÑA FOIX
ECLIES:APL:2014:96
Número de Recurso109/2013
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución42/2014
Fecha de Resolución29 de Enero de 2014
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE LLEIDA

Secció segona

Rotlle núm. 109/2013

Procediment ordinari núm. 597/2011

Jutjat Primera Instància i Instrucció de Vielha e Mijaran

SENTÈNCIA núm. 42/2014

PRESIDENT:

IL·LM. SR. ALBERT GUILANYA FOIX

MAGISTRATS:

IL·LM. SR. ALBERT MONTELL GARCIA

IL·LMA.SRA. MARIA CARMEN BERNAT ALVAREZ

Lleida, vint-i-nou de gener de dos mil catorze

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Lleida, integrada per les persones que s'esmenten al marge, hem vist, en grau d'apel·lació, les actuacions de procediment ordinari número 597/2011, del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Vielha e Mijaran, en virtut del recurs interposat per GALIARAN S.L, representat per la procuradora Cristina Farré Prunera i assistida per la lletrada Maria Del Carme Jaquet Catrino contra la sentència de data trenta de juliol de dos mil dotze dictada en el procediment esmentat, rotlle de sala núm. 109/2013. És part apel·lada CONSTRUCCIONES PEON CAMINO 2005 SLU, representada per la procuradora MªCarmen Rull Castelló i assistida pel lletrat José Serra Catalán . És ponent d'aquesta resolució L'IL·LM. SR. ALBERT GUILANYA FOIX, magistrat president d'aquesta Audiència Provincial .

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La transcripció literal de la part dispositiva de la sentència dictada en data trenta de juliol de dos mil dotze, és la següent: "DECISIÓ.- FALLO :

Que estimandoíntegramentela demanda principal interpuesta por la representación procesal de CONSTRUCCIONES PEON CAMINO 2005 SLU contra GALIARAN, S.L., debo condenar y condeno a la demandada principal a pagar a su demandante la cantidad de 24.000 euros en concepto de principal, mas los intereses de demora desde la interposición de la demanda y las costas procesales.

Que desestimando la demanda reconvencional interpuesta por la representación procesal de GALIARAN, S.L. contra CONSTRUCCIONES PEON CAMINO 2005 S.L.U., debo absolver y absuelvo a la reconvenida de todas las pretensiones frente a ella formuladas, con imposición de las costas de la reconvención a la demandante reconvencional. [...]"

SEGON

Contra l'anterior sentència, GALIARAN S.L va interposar un recurs d'apel·lació, que el Jutjat va admetre, i al que es va oposar la part contrària; un cop seguits els tràmits de rigor va trametre les actuacions a aquesta Audiència, Secció Segona.

TERCER

La Sala va decidir formar rotlle i va designar magistrat ponent, al qual es van lliurar les actuacions perquè, després de deliberar, proposés a la Sala la resolució oportuna. Es va assenyalar el dia 20 de gener de 2014 per a la votació i decisió.

QUART

En la tramitació d'aquesta segona instància s'han observat les prescripcions legals essencials del procediment.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part demandada reconvinent recorre contra la sentència de primera instància i ho fa al·legant error en la valoració de la prova atès que el jutge a quo no ha pres en consideració la declaració del Sr Raimundo ni la testifical del Sr Luis Antonio i de les que es dedueix que es tractava de contractes vinculats i que la compra del camió estava condicionada a la venda del pis. Afegeix que el demandat és un simple paleta que no entén de contractes i que no sap distingir un contracte de compravenda amb un d'opció de compra, quan en realitat el jutge a quo el tracte a la sentència com si d'un expert immobiliari es tractés. Critica també la distinció que a la sentència es fa dels termes 'error' i 'equivocació' i sosté que són la mateixa cosa. Acaba manifestant la contradicció que suposa considerar el contracte vàlid i afirmar que la seva forma de compliment ha esdevingut impossible.

La part actora apel·lada s'oposa al recurs i demana la íntegra confirmació de la sentència de primera instància ja que és ajustada a dret i les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR