SAP Barcelona 242/2006, 6 de Febrero de 2006

PonenteSANTIAGO VIDAL MARSAL
ECLIES:APB:2006:1893
Número de Recurso3/2006
ProcedimientoAPELACIóN FALTAS RáPIDES
Número de Resolución242/2006
Fecha de Resolución 6 de Febrero de 2006
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 10ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Secció Desena Penal

Rotlle d'apel·lació núm. 3/06-C

Judici de Faltes núm. 192/05

Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Sant Feliu de Llobregat

S E N T È N C I A Nº

Barcelona, sis de febrer de dos mil sis

VIST en grau d' apel·lació per l'Il·lm Sr. Santiago Vidal i Marsal, magistrat de la Secció 10ª

d'aquesta Audiència, el present Rotlle procedent del Judici de Faltes nº 192/05 del Jutjat d'Instrucció nº 3 de Sant Feliu de Llobregat, en tràmit davant aquest tribunal de segona instància

amb motiu del recurs interposat pel denunciat Miguel Ángel contra la sentència condemnatòria dictada el dia 25 d'agost de 2005, sobre injúries i amenaces.

ANTECEDENTS PROCESALES

PRIMER

La part dispositiva de la sentència apel·lada té el següent contingut literal: "FALLO: que debo condenar y condeno a Miguel Ángel como autor responsable de una falta de injurias, a la pena de 20 dias de multa con una cuota diaria de 3 euros. Procede hacer especial condena en costas".

SEGON

Contra l'esmentada resolució, la defensa del denunciat va presentar -dins de termini legal- el recurs d'apel·lació previst en la llei, tot sol·licitant la nul·litat de la sentència i la celebració de nou judici oral; subsidiàriament, reclama la lliure absolució dels càrrecs. Admès el recurs a tràmit per provisió de 7.11.05, prèvia impugnació del Fiscal i de la part denunciant compareguda, es van elevar les actuacions a aquest tribunal de segona instància.

TERCER

Mitjançant diligència d'ordenació de 1 de febrer de 2006, es va designar magistrat ponent d'acord amb el torn preestablert i va quedar pendent de resoldre el recurs sense celebrar vista pública, atès que no s'ha demanat per la part recurrent ni es considera necessària pel tribunal.

QUART

En la tramitació del recurs s'han respectat totes les prescripcions exigides per la vigent llei d'enjudiciament criminal.

FETS PROVATS

S'ACCEPTA íntegrament el relat de fets provats que conté la sentència apel·lada i que es dóna per reproduït a fi d'evitar repeticions inútils.

FONAMENTS DE DRET

  1. El recurrent fonamenta la petició de nul·litat d'actuacions i repetició del judici oral de faltes en un presumpte trencament de normes processals generador d'indefensió, a l'empara de l' art. 24 de la CE en relació a l' art. 238.3 LOPJ, i conseqüent infracció de llei dels arts. 962 i 968 de la Lecrim ., tot argumentant com a primer motiu que el judici oral es va celebrar sense haver acceptat el jutge "a quo" la suspensió de la vista oral fins que se li hagués designat lletrat defensor del torn d'ofici.

    El motiu de recurs ha de ser desestimat. No s' aprecia per aquest tribunal de segona instància cap infracció rellevant de normes processals que hagi impedit al denunciat articular una correcta defensa dels seus interessos en el judici oral.

    Cal recordar, que la jurisprudència del Tribunal Constitucional en matèria de trencament de normes del procediment, entre les que destaquen les STC de 19/84, 54/85 i 41/87, matisa que els requisits formals atorguen seguretat jurídica al procés, però que no s'han d'interpretar mai de forma tan absoluta que impedeixin la finalitat consubstancial de l'Administració de Justícia, és a dir, la tutela dels drets fonamentals dels ciutadans. Així ho recullen també...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR