SAP Barcelona 61/2005, 17 de Febrero de 2005

PonenteJOSE MARIA BACHS ESTANY
ECLIES:APB:2005:1188
Número de Recurso387/2004
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución61/2005
Fecha de Resolución17 de Febrero de 2005
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 18ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE BARCELONA

SECCIÓ NÚM. DIVUITENA

ROTLLE NÚM. 387/2004

DIVORCI CONTENCIÓS NÚM. 193/2003

JUTJAT DE PRIMERA INSTÀNCIA NÚM. 4 DE SABADELL

S E N T È N C I A N ú m.

Magistrats/ades:

Il·lm. Sr.: JOSÉ Mª BACHS ESTANY

Il·lma. Sra.: ANA Mª GARCÍA ESQUIUS

Il·lma. Sra.: MARGARITA NOBLEJAS NEGRILLO

Barcelona,a disset de febrer de dos mil cinc

Vistes, en grau d'apel·lació, davant de la Secció Divuitena d'aquesta Audiència Provincial, les

actuacions de Divorci Contenciós, núm. 193/2003, seguides pel Jutjat de Primera Instància núm. 4

de Sabadell, a instància del Sr. D. Silvio, contra la Sra.

Verónica . Aquestes actuacions estan pendents davant d'aquesta

superioritat en virtut del recurs d'apel·lació interposat per la part actora contra la Sentència que es va dictar el dia 10 d'Octubre de 2003 pel jutge d'aquell Jutjat.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència apel.lada és del tenor literal següent: "FALLO: CON ESTIMACIÓN PARCIAL DE LA DEMANDA INTERPUESTA POR EL PROCURADOR DÑA. MARÍA ISABEL RASPALL GONZÁLEZ, ACTUANDO EN NOMBRE Y REPRESENTACIÓN DE D. Silvio, DEBO ACORDAR COMO ACUERDO LA DISOLUCIÓN DEL MATRIMONIO POR DIVORCIO CON DÑA. Verónica LIBRANDO A TAL EFECTO EL OPORTUNO EXHORTO AL REGISTRO CIVIL DE ESTA LOCALIDAD A LOS EFECTOS DE QUE SE PRACTIQUE LA OPORTUNA NOTA MARGINAL EN LA SECCIÓN DE MATRIMONIOS. IGUALMENTE DEBO ACORDAR COMO ACUERDO LAS SIGUIENTES MEDIDAS QUE DEBEN PRESIDIR LAS RELACIONES ENTRE LOS LITIGANTES: A) QUE D. Silvio DEBERÁ ABONAR LA CANTIDAD MENSUAL DE 144,25 EUROS A FAVOR DE SU HIJA DÑA. Milagros Y EN CONCEPTO DE PENSIÓN DE ALIMENTOS. B) QUE D. Silvio DEBERÁ ABONAR MENSUALMENTE LA CANTIDAD DE 208,90 EUROS A FAVOR DE DÑA. Verónica Y EN CONCEPTO DE PENSIÓN COMPENSATORIA. C) QUE AMBAS CANTIDADES SERÁN INGRESADAS POR D. Silvio EN LA CUENTA CORRIENTE QUE SE DESIGNEN POR LAS DESTINATARIAS DE DICHAS CANTIDADES Y QUE PODRÁN EN CONOCIMIENTO DEL MISMO. CANTIDADES QUE DEBERÁN ACTUALIZARSE ANUALMENTE SEGÚN EL IPC ANUAL QUE PUBLIQUE EL ORGANISMO PÚBLICO QUE TENGA ENCOMENDADA DICHA PUBLICACIÓN. NO SE HACE PRONUNCIAMIENTO RESPECTO A BIENES COMUNES YA LIQUIDADOS, ASÍ COMO NO SE HACE PRONUNCIAMIENTO RESPECTO A LAS COSTAS CAUSADAS EN ESTA INSTANCIA."

SEGON

Contra l'anterior Sentència va interposar recurs d'apel·lació la part actora mitjançant el seu escrit motivat, i es va donar trasllat a la part contrària que es va oposar. Les actuacions es van elevar a aquesta Audiència Provincial.

TERCER

Es va assenyalar per a votació i decisió el dia 26 de Gener d'en 2005.

QUART

En aquest procediment s'han observat i complert les prescripcions legals.

Hi ha actuat com a ponent el magistrat Il·lm. Sr. JOSÉ Mª BACHS ESTANY.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Preparat el recurs per la part actora (f. 139) contra el pronunciament que imposa pensió compensatòria en quantia de 208'90 euros a càrrec del demandant i a favor de la demandada, l'interposa (f. 144 i ss.) pels següents motius: 1er) no es comparteix que hi hagi perjudici econòmic dimanant de la ruptura, després de 27 anys de matrimoni, perquè els dos han treballat tota la seva vida i perquè el perjudici per treball a casa s'ha de rescabalar via art. 41 del C. de F .; 2on) la sentència reconeix que l'esposa percep ingressos de lloguer de determinades places d'aparcament, però diu que no s'han de tenir en compte: es discrepa atès que són ingressos, encara que irregulars; si paga la hipoteca de 438 euros i percep solament una pensió de 345 euros, és evident que hi ha d'haver altres ingressos; 3er) és una errònia interpretació considerar que aquest local dimana de la divisió dels béns comuns: es va comprar, consta l'escriptura, va utilitzar diners que tenia estalviats en part i la resta hipoteca, de quota 438 euros fins 1-1-08; es va adquirir després de la divisió;...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR