SAP Barcelona, 21 de Septiembre de 1999

PonenteDª. María Dolors Montolío Serra
Fecha de Resolución21 de Septiembre de 1999
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona

Magistrats:

Il-Im. Sr. RAFAEL GIMENO-BAYÓN COBOS

Il-Ima. Sra, MARTA RALLO AYEZCUREN

Il-Ima. Sra. MARIA-DOLORS MONTOGO SERRA

Barcelona, 21 de setembre de 1999

La Secció Quinze de l' Audiéncia Provincial de Barcelona HA VIST en apel-lació les actuacions número 326/95, seguides pels trámits del judici de menor quantia en el Jutjat de 1ª Instáncia i Instrucció núm. 6 de Sabadell a instáncies del Sr. J.C.F., al qual després de la seva mort ha- succeït la seva hereva la Sra. R.F.M., contra el Sr. R.M.C.. Aquestes actuacions estan pendents de ser resoltes en virtut del recurs d' apel-lació interposat per la part actora, contra la senténcia dictada el día 17 de febrer de 1997 per la titular del Jutjat de Primera Instáncia.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la senténcia objecte d' apel-lació és la següent: TALLO: Que debo desestimar y desestimo totalmente la demanda interpuesta por D. J.C.F. contra R.M.C. sobre reclamación de tres, millones setecientas noventa y tres mil ciento cincuenta ( 3.793.150,-) pesetas, absolviendo a dicho demandado de los pedimentos dirigidos contra el mismo, y condenando al actor al abono de las costas causadas".

SEGON

La part actora apel- la contra la senténcia dictada per la titular del Jutjat de 1a Instáncia i Instrucció núm. 6 de Sabadell. Elevades les actuacions a l' Audiéncia Provincial, es va assenyalar per a la celebració de la vista pública el día 9 de juliol de 1999, amb el resultat que consta a la diligéncia del secretarl judicial.

La ponent d aquesta resolució ha estat la magistrada Il-Ima. Sra. MARIA-DOLORS MONTOLIO SERRA.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

El demandant recorre en apel lació la senténcia dictada en la primera instáncia que, si bé entén acreditat que el Sr. R.M.C., administrador i posterior líquidador de la societat Clic Clac Internacional, SA, ha incomplert la obligació que li imposa la Disposició transitória tercera ( DT3a) de la Llei de societats anónimes- LSA-, desestima la demanda perqúe acull l' excepció de prescripció oposada pel demandat.

Per la resolució de la qües tió plantejada per l' apel-lant s' ha de partir dels següents antecedents fáctics:

  1. el demandant va exercir dues accions contra el Sr. M.. La primera, la de la DT3a de la Llei -de societats anónimes-LSA-, per haver incomplert com a administrador de Clic Clac Internacional, SA l' obligació en ella prevista peró, fins i tot en el supósit, que s acredités que abans del 30 de juny de 1992 la societat s havia dissolt, en seria igualment responsable perqué ha estat nomenat el liquidador i en aquesta condició tampoc hauria donat compliment a l' adaptació legalment exigida. La segona, formulada amb carácter subsidiária, és la prevista a l' article 135 LSA per no haver procedit a l' efectiva liquidaçió de la societat ni comunicat als creditors els estats comptables de la societat en liquidació í haver constituït una societat paral-lela amb la qual exerceix la mateixa activitat.

  2. El demandat nega les actuacions negligents que se li imputen i manté lano...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR