SAP Girona 413/2002, 13 de Julio de 2002

PonenteCARLES CRUZ MORATONES
ECLIES:APGI:2002:1309
Número de Recurso324/2002
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución413/2002
Fecha de Resolución13 de Julio de 2002
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 1ª

SENTENCIA NÚM. 413/2002

PRESIDENT

FERNANDO LACABA SANCHEZ

MAGISTRATS

FERNANDO FERRERO HIDALGO

CARLES CRUZ MORATONES

Girona, 13 de juliol de 2002

Aquesta Sala ha vist el Rotlle d'apel.lació núm. 324/2002 en el qual ha estat part apel.lant CARNS

GERMANS COLL, SA ( DIRECCION000 Olga ), representada pel procurador

CARLOS JAVIER SOBRINO CORTES i defensada pel lletrat FRANCESC XAVIER PAGÉS HERAS

i part apel.lada FRIGORÍFICS CÁRNICS DE RIUDELLOTS, SL, no compareguda davant d'aquesta

alçada. Ha actual com a ponent el magistrat CARLES CRUZ MORATONES

ANTECEDENTS DE FET

Primer

El Jutjat de Primera Instáncia i Instrucció núm. 4 GIRONA, en les actuacions de JUDICI VERBAL núm. 357/2001, incoades a instáncia de CARNS GERMANS COLL, SA ( DIRECCION000 Olga ), representada pel procurador CARLOS JAVIER SOBRINO CORTES i defensada pel lletrat FRANCESC XAVIER PAGÉS HERAS, contra FRIGORÍFICS CÁRNICS DE RIUDELLOTS, SL, no compareguda a primera instáncia i declarada en rebel.lia processal, va dictar Senténcia amb data 21 de novembre de 2001, la decisió de la qual, literalment copiada, diu així: "DECIDEIXO: Que, desestimando como desestimo lademanda presentada por la representación procesal de Olga , DIRECCION000 de la empresa GERMANS COLL, SA, debo declarar y declaro no haber lugar al desahucio interesado. No hago expresa condena en costas."

Segon

La part demandant va recórrer en apel.lació contra la Senténcia esmentada i per aquest motiu es van elevar les actuacions a aquesta Audiéncia, i es van seguir els trámits establerts en la Llei d'enjudiciament civil.

Tercer

En la tramitació d'aquest recurs s'han observat les prescripcions legals corresponents.

FONAMENTS DE DRET

Primer

Acceptem els de la Senténcia contra la que s'apel.la, excepte en alló que es dirá a continuació.

Segon

El ptesent recurs planteja la problemática derivada d'una demanda de resolució contractual i de reclamació de les rendes produides en el període maig 2001 a juliol 2001 que no ha vingut acompanyat per cap mena de prova sobre la relació contractual i en el que la part demandada després d'haver estat citada a través d'un treballador ha estat en rebel.lia. La Senténcia d'instáncia considera que la inactivitat processal de l'actora comporta la desestimació de la demanda. En l'acte del judici, la part demandada va renunciar de manera expressa a demanar l'obertura de la fase probatória en suport de l'article 440.3 de la LEC.

La qüestió que es planteja en aquest cas és si en aplicació d'aquest article, el jutge ja d'acordar de manera mecánica el desnonament sense que sigui necessari cap mena de prova, ni tan sols la de la relació contractual que la justifica. En altres paraules cal interpretar qué significa "s'ha de declarar el desnonament sense més trámitsu que preveu l'article 440.3 de la LEC. La sala comparteix el raonament del recurrent conforme l'article 496.2 de la mateixa LEC en tractar la rebel.lia del demandat i de no considerar que aixó comportí un assentiment de la demanda, admet en el seu incís final unes excepcions que estiguin previstes en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR