SAP Barcelona 148/2012, 18 de Abril de 2012

PonenteMARTA RALLO AYEZCUREN
ECLIES:APB:2012:6753
Número de Recurso725/2011
ProcedimientoINCIDENTE
Número de Resolución148/2012
Fecha de Resolución18 de Abril de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 15ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ 15a

rotlle 0núm. 725/2011- 30a

INCIDENT CONCURSAL 402/2010

CONCURS 739/2009

J. MERCANTIL 7 BARCELONA

SENTÈNCIA Núm. 148/2012

Il·lms. Srs.:

JUAN F. GARNICA MARTÍN

MARTA RALLO AYEZCUREN

LUIS GARRIDO ESPA

Barcelona, 18 d'abril de 2012.

Vistes en grau d'apel·lació, davant la Secció 15a d'aquesta Audiència Provincial, les actuacions d'incident concursal número 402/2010, del procediment de concurs 739/2009 de ROCADOT PRINCIPAL, S.L., seguides davant el Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona, a instància del Sr. Celestino, representat pel procurador Sr. Ignacio López Chocarro i defensat pel lletrat Sr. Ramón de Veciana Batlle, contra ROCADOT PRINCIPAL, S.L. representada pel procurador Sr. Rafael Ros Fernández i defensada pel lletrat Sr. Pablo Camprubí Garrido, i contra l'administrador concursal Sr. Jaime . Aquest tribunal coneix de les actuacions en virtut del recurs d'apel·lació interposat pel Don. Celestino, contra la sentència de 7 de febrer de 2011 .

ANTECEDENTS DE FET

  1. Don. Celestino va presentar demanda de desnonament de la concursada, ROCADOT PRINCIPAL, S.L., per falta de pagament de la renda de l'arrendament del pis àtic, porta 2a, del carrer València, 282, de Barcelona. La part demandada va admetre la causa de resolució i el deute per rendes impagades i va sol·licitar que, en interès del concurs, es mantingués vigent el contracte d'arrendament, per considerar-ho essencial per a la continuïtat de la concursada. En aquest mateix sentit es va manifestar el Sr. administrador concursal.

  2. La sentència dictada pel Jutjat diu, en la part dispositiva:

    " Que estimo parcialmente la demanda de incidente concursal en ejercicio de la acción de desahucio promovida por el Procurador de los Tribunales D. Ignacio López Chocarro y de D. Celestino y estimo la petición de dar aplicación al art. 62.3 de la LC y, en consecuencia, ACUERDO mantener la vigencia y cumplimiento del contrato de arrendamiento que existe entre los litigantes sobre el local sito en el ático puerta 2ª de la calle Valencia 282 de Barcelona hasta su fecha de extinción, debiendo la concursada abonar como crédito contra la masa a la fecha de su vencimiento las rentas a su cargo, condenando a ROCADOT PRINCIPAL, S.L. a abonar a la demandante la cantidad de 6.861,69 euros, más las rentas que se hayan devengado hasta la fecha de esta sentencia, sin perjuicio de las compensaciones que procedan por pagos posteriores. Todo ello sin imposición de las costas procesales ".

  3. Don. Celestino va interposar recurs d'apel·lació contra la sentència. Admès en ambdós efectes i citats a termini els litigants, les actuacions es van remetre a aquesta Sala. Comparegudes les parts, es van seguir els tràmits legals i es va assenyalar per a votació i decisió el dia 21 de març de 2012.

    Ponent: la magistrada Sra. MARTA RALLO AYEZCUREN.

    FONAMENTS DE DRET

  4. Com s'ha exposat als antecedents de fet, Don. Celestino, arrendador de la finca del carrer València, 282, àtic 2a, de Barcelona, de la qual és arrendatària la concursada, ROCADOT PRINCIPAL, S.L., va instar el desnonament per falta de pagament de la renda. Ho va fer davant el jutjat que coneix del concurs, amb base en rendes impagades abans i després de la declaració de concurs. La sentència del Jutjat Mercantil va considerar acreditat l'impagament i, per tant, va apreciar la causa del desnonament. El Sr. magistrat, però, va acordar la vigència del contracte d'arrendament, en interès del concurs, tal com havien demanat la concursada i l'administrador concursal (AC). Aquest pronunciament ha estat objecte d'impugnació per l'arrendador.

  5. El recurs d'apel·lació sosté, en síntesi: que ROCADOT PRINCIPAL, S.L., contra el que afirma la sentència del jutjat, forma part d'un grup d'empreses; que el pis arrendat (àtic 2a) és utilitzat per empreses del grup diferents de la concursada i que ROCADOT PRINCIPAL, S.L. disposa d'un altre pis (1er) al mateix edifici, propietat en una meitat indivisa de l'administrador i lletrat de la societat concursada, Sr. Anton, local que seria suficient per desenvolupar les escasses operacions empresarials de la concursada. La recurrent també al·lega la falta de continuïtat de ROCADOT PRINCIPAL, S.L., la qual estaria desviant l'activitat empresarial cap a d'altres societats, algunes de les quals haurien estat constituïdes per buidar el patrimoni de la concursada, en frau de creditors.

    El recurs d'apel·lació també denuncia el laconisme i la falta de rigor de l'escrit de l'AC que defensa el manteniment del contracte d'arrendament de la finca. Segons l'arrendador apel·lant, l'AC hauria d'haver exposat de manera detallada i motivada les raons de la necessitat que la concursada continuï en l'ús de la finca, malgrat el perllongat impagament de les rendes. La part apel·lant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Barcelona 38/2017, 20 de Febrero de 2017
    • España
    • 20 Febrero 2017
    ...artículo 62 a contratos arrendaticios en diversas resoluciones, entre ellas las de 23 de julio de 2014, la de 18 de abril de 2012 (ECLI:ES:APB:2012:6753), la de 15 de julio de 2009 (ECLI:ES:APB:2009:9243) o la de 13 de septiembre de 2006 Sobre el alcance del artículo 70 de la LC y su relaci......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR