SAP Girona 71/2014, 3 de Marzo de 2014

PonenteCARLES CRUZ MORATONES
ECLIES:APGI:2014:127
Número de Recurso79/2014
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución71/2014
Fecha de Resolución 3 de Marzo de 2014
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 1ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

SECCIÓ PRIMERA

GIRONA

APEL·LACIÓ CIVIL

Rotlle núm. 79/2014

Actuacions: judici verbal núm. 268/2013

Jutjat Primera Instància 3 Blanes

SENTÈNCIA NÚM. 71/14

MAGISTRAT

Carles Cruz Moratones

Girona, tres de març de dos mil catorze

He vist el rotlle d'apel·lació núm. 79/2014, en el qual ha estat part apel·lant Valle, representada pel procurador LLUÍS MARTÍNEZ FERRER i dirigida pel lletrat DAVID GARRIDO VALERI, i part apel·lada Germán i l'entitat BLANES PIZZA, S.L., representada per la procuradora MARIA DOLORS SOLER RIERA i dirigida pel lletrat MARÇAL FONTANET SUREDA.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

El Jutjat Primera Instància 3 Blanes, en les actuacions 268/2013, que se segueixen a instància de Germán i l'entitat BLANES PIZZA, S.L., representats per la procuradora MARIA DOLORS SOLER RIERA i defensats pel lletrat MARÇAL FONTANET SUREDA, contra Valle, representada pel procurador FRANCINA PASCUAL SALA, i defensada pel lletrat DAVID GARRIDO VALERI, va dictar Sentència la decisió de la qual, literalment copiada, diu així: "FALLO: QUE DEBO ESTIMAR Y ESTIMO íntegramente la demanda interpuesta por la representación procesal de BLANES PIZZA SL y D. Germán frente a Dña. Valle y, en consecuencia, condeno a la demandada a abonar a BLANES PIZZA SL la suma de SETECIENTOS SETENTA Y OCHO EUROS (778 euros) y a D. Germán la suma de DOS MIL NOVECIENTOS ONCE EUROS Y NUEVE CÉNTIMOS (2.911,09 euros), así como, en ambos casos, los intereses legales devengados por dichas cantidades desde el momento de la presentación de la demanda que dio lugar a estos autos".

Segon

La part demandada va recórrer en apel·lació contra la Sentència esmentada i per aquest motiu les actuacions es van elevar a aquesta Audiència, i es van seguir els tràmits establerts a la LEC.

Tercer

En la tramitació d'aquest recurs s'han observat les prescripcions legals corresponents.

FONAMENTS DE DRET

Primer

Acceptem els de la Sentència contra la qual s'apel la.

Segon

En el recurs d'apel lació la part demandada insisteix en les seves tres pretensions per oposarse a la demanda. La primera, sobre la manca de legitimació passiva; la segona, sobre la culpa exclusiva de l'animal i la tercera, una pluspetició. Vegem els tres motius.

Quan al motiu primer del recurs es centra en afirmar que la persona que passejava el gos en el moment dels fets era el company sentimental de la demandada en aquella època amb la qual convivia i que tenien a casa l'animal. En conseqüència, segons la part apel lant, havia de ser ell qui hauria de ser demandat. Però a part que la titularitat com a propietària la reconeix el propi testimoni i posseïdor immediat del gos en el moment dels fets, el cas és que tot propietari també és posseïdor mediat de l'objecte de la seva propietat i, per tant per aquesta raó, sempre ha estat inclòs en la responsabilitat objectiva de l' article 1905 del CC . La distinció entre possessió mediata i immediata derivada dels articles 431 i 432 del CC ha estat plenament acceptada doctrinalment i jurisprudencial a Espanya i ens serveix per distingir entre el posseïdor del domini d'una cosa i el posseïdor material d'ella. En aquest cas i en el moment precís,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR