SAP Lleida 110/2014, 6 de Marzo de 2014

PonenteALBERTO GUILAÑA FOIX
ECLIES:APL:2014:204
Número de Recurso317/2013
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución110/2014
Fecha de Resolución 6 de Marzo de 2014
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE LLEIDA

Secció segona

El Canyaret, s/n

Rotlle núm. 317/2013

Modif.mesures amb relació fills (contencios) núm. 1752/2011

Jutjat Primera Instància 7 Lleida

SENTÈNCIA núm. 110/2014

PRESIDENT:

IL·LM. SR. ALBERT GUILANYA FOIX

MAGISTRATS:

IL·LM. SR. ALBERT MONTELL GARCIA

IL·LMA. SRA. ANA CRISTINA SAINZ PEREDA

Lleida, sis de març de dos mil catorze

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Lleida, integrada per les persones que s'esmenten al marge, hem vist, en grau d'apel·lació, les actuacions de modificació de mesures amb relació als fills (contencios) número 1752/2011, del Jutjat de Primera Instància núm 7 de Lleida, en virtut del recurs interposat per Daniela, representada per la procuradora Eva Sapena Soler i assistida pel lletrat Anna Nadal Braqué contra la sentència de data quatre d'abril de dos mil tretze dictada en el procediment esmentat, rotlle de sala núm. 317/2013.És part apel·lada Roman, representat pel procurador Ricardo Palà Calvo i assistit per la lletrada Maria José Horcajada Bell-lloch . És ponent d'aquesta resolució l'IL·LM. SR. ALBERT GUILANYA FOIX, Magistrat President d'aquesta Audiència Provincial.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La transcripció literal de la part dispositiva de la sentència dictada en data quatre d'abril de dos mil tretze, és la següent: "DECISIÓ.- F A L L O :QUE ESTIMANDO PARCIALMENTE la demanda de modificación de medidas de divorcio formulada por el procurador Don Ricardo Pala Calvo, en nombre y representación de Roman, contra Daniela, se modifican las medidas adoptadas en la sentencia de fecha 24 de octubre de 2007 dictada por el Juzgado de 1ª Instancia nº 3 de Lleida en el procedimiento Modificacion medidas de divorcio 1426/2006 en el sentido de rebajar la pension de alimentos para la hija mayor de edad Virtudes y fijarla en 50 euros mensuales desde la fecha de la presente sentencia.

Sin condena en costas. [...]"

SEGON

Contra l'anterior sentència, Daniela va interposar un recurs d'apel·lació, que el Jutjat va admetre, i al que es va oposar la part contrària; un cop seguits els tràmits de rigor va trametre les actuacions a aquesta Audiència, Secció Segona.

TERCER

La Sala va decidir formar rotlle i va designar magistrat ponent, al qual es van lliurar les actuacions perquè, després de deliberar, proposés a la Sala la resolució oportuna. Es va assenyalar el dia 4 de març de 2014 per a la votació i decisió.

QUART

En la tramitació d'aquesta segona instància s'han observat les prescripcions legals essencials del procediment.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part demandada recorre contra la sentència de primera instància i ho fa al·legant error en la valoració de la prova atès que la jutge a quo rebaixa la pensió d'aliments sense que s'hagi acreditat un canvi substancial de circumstàncies, com de fet la pròpia sentència recull en part. La càrrega de provar aquella modificació era de la part actora i no ho ha aconseguit atès que ni es desprèn de la documental ni es pot tenir en compte el resultat de la testifical de la part actora en la persona de la que avui és la seva companya. La manca de prova ha de perjudicar al demandant i per tant escau revocar la sentència.

La part actora apel·lada s'oposa al recurs i demana la íntegra confirmació de la sentència de primera instància.

SEGON

És objecte de recurs solament l'aspecte relatiu a la pensió d'aliments que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • SAP Lleida 423/2014, 10 de Octubre de 2014
    • España
    • 10 Octubre 2014
    ...a l'igual que fa el Ministeri Fiscal. SEGON Cal recordar que, com hem dit en reiterades ocasions, darrerament per exemple, a la SAP de Lleida de 6 de març de 2014, que " ...la modificació de les mesures acordades en un procediment de divorci, només és possible si es donen els requisits lega......
  • SAP Lleida 293/2016, 23 de Junio de 2016
    • España
    • 23 Junio 2016
    ...legals essencials del procediment. FONAMENTS DE DRET PRIMER Cal recordar, com hem dit en reiterades ocasions, per exemple, a la SAP de Lleida de 6 de març de 2014, que: " ...la modificació de les mesures acordades en un procediment de divorci, només és possible si es donen els requisits leg......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR