SAP Girona 356/2001, 21 de Junio de 2001

PonenteADOLFO JESUS GARCIA MORALES
ECLIES:APGI:2001:1046
Número de Recurso545/2001
ProcedimientoPENAL
Número de Resolución356/2001
Fecha de Resolución21 de Junio de 2001
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 3ª

SENTENCIA N° 356/2001

Ilmos. Sres:

PRESIDENTE:

Dª. FATIMA RAMIREZ SOUTO

MAGISTRADOS:

D. ADOLFO GARCIA MORALES

D. GONZALO ESCOBAR MARULANDA

En Girona a veintiuno de junio de dos mil uno.

VISTO ante esta Sala el presente recurso de apelación interpuesto contra la sentencia dictada en fecha 16-3-01 por la Sra. Magistrado Juez del Juzgado de lo Penal n° 1 de Girona, en la Causa n° 324/00 seguida por delito de robo con violencia, habiendo sido parte recurrente Juan María representado por la procuradora Dª. Mª. ANGELS VILA I REYNER y asistido por el letrado D. JOSEP Mª. CAMA MELENDEZ, y como parte recurrida el MINISTERIO FISCAL, actuando como Ponente el Ilmo. Sr. Magistrado D. ADOLFO GARCIA MORALES.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

En la expresada sentencia se estimaron como probados los siguientes hechos: " Ha resultat provat i així ho declaro que cap a les 3.00 hores del día 22 de gener de 1998, l'acusat Juan María , major d'edat i amb antecedents penals cancel.lables, es va dirigir al párking situat entre els carrers 11 de setembre, Santa Bárbara i Orient de la localitat de Palamós, la concessió del qual explota l'entitat ROMEPARK SERVEIS i, guiat pel propósit d'obtenir un il.lícit i immediat benefici económic, es va apropar al trabellador Juan Ramón , a qui poc abans s'havia aproximat i li havia demanat un cigarret, i exhibint-li una navalla tipus papallona, amb una llargária total desplegada de 22,4 cm i fulla punxeguda de 10,4 cm, el vacomminar a lliurar tots els diners que hi havia en la caixa inregistradora, així com la seva arma. Una vegada va tenir en el seu poder la recaptació, que ascendia a 18.140 ptes es va iniciar entre ells un conversa que es va prolongar per espai d'uns vint minuts, el vigilant li va explicar que no portava arma, va intentar convéncer-lo perqué deposés, la seva actitud, l'acusat va comentar que s'anomenava Juan María , estava malat de tuberculosi i tenia tres fills, i va marxar del lloc sense que els diners hagin estat recuperats.

Cap a les 21,45 hores del día 24 de gener de 1998, l'acusat, amb igual propósit d'il.lícit benefici, es va dirigir al Club Copacabana, situa t al cerrer López Puigcerber de la localitat de Palamós, i amb la cara coberta per un passamuntanyes per eviatr ser identificat, va entrar al local i esgrimint en actitud amenaçadora la mateixa navalla més amunt descrita es va aproximar a Tomás 'lvez, client que estava assegut a la barra, i li va exigir el lliurament de tots els diners que portava, objectiu que no va aconseguir l'acusat a causa que, en una distracció d'aquest, va ser reduït per la víctima, que en l forcejament per prendre-li la navalla va sofrir petits talls a la má que no van necessitar assisténcia facultativa, i va ser posteriorment detingut per una dotacció de Mossos d'Esquadra que va acudir a l'establiment.".

SEGUNDO

En la indicada sentencia se dictó el Fallo que copiado literalmente es como sigue: " Condemno Juan María , com a autor penalment responsable d'un delicte consumat de robatori amb intimidació i un altre de robatori amb intimidació, en grau d'execució imperfecta, ja definits, sense la concurréncia de circunstáncies modificatives de la responsabilitat criminal en el primer i concorrent l'agreujant de disfressa en el segon, a la pena a d'UN ANY I VUIT MESOS DE PRESÓ i inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna pel primer delicte, i pena de DOS ANYS I VUIT MESOS DE PRESÓ i inhabilitació especial per el dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna pel segon delicte, i costes processals: així mateix el condemno que en concepto de responsabilitat civil, provinent de la penal declarada, indemnitzi l'entitat "ROMEPARK SERVEIS" en la quantitat de DIVUIT MIL QUATRE- CENTES DEU PESSETES (18.410 ptes) pels diners sostrets i no recuperats, suma que meritará l'interés que disposa l'art. 576 de la vigent LEC.".

TERCERO

El recurso se interpuso por Juan María , contra la Sentencia de fecha 16-3-2001, con el fundamento que expresa en el escrito en que se deduce el mismo.

CUARTO Se han cumplido los trámites establecidos en el artículo 795 de la Ley de Enjuiciamiento Criminal.

QUINTO

Se acepta el "factum" de la sentencia apelada.

SEXTO

En la tramitación del presente recurso se han observado las prescripciones legales.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Se alza la representación procesal del condenado contra la sentencia de instancia sobre la base de tres motivos, el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Burgos 42/2005, 6 de Octubre de 2005
    • España
    • 6 Octubre 2005
    ...o penetración vaginal, bucal o anal mediante el uso del pene o de cualquier objeto. Más ampliamente la sentencia de la Audiencia Provincial de Gerona, de fecha 21 de junio de 2001 indica, sintetizando la jurisprudencia del Tribunal Supremo, que "tal y como lo estable el Código Penal para co......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR