SAP Girona 65/2016, 17 de Marzo de 2016

PonenteFERNANDO LACABA SANCHEZ
ECLIES:APGI:2016:194
Número de Recurso40/2016
ProcedimientoRECURSO DE APELACIÓN
Número de Resolución65/2016
Fecha de Resolución17 de Marzo de 2016
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 1ª

AUDIENCIA PROVINCIAL

SECCION PRIMERA

GIRONA

APELACION CIVIL

Rollo nº: 40/2016

Autos: modificación medidas supuesto contencioso nº: 826/2014

Juzgado Primera Instancia 2 Sant Feliu de Guíxols

SENTENCIA Nº 65/16

Ilmos. Sres.:

PRESIDENTE

Don Fernando Lacaba Sánchez

MAGISTRADOS

Don Fernando Ferrero Hidalgo

Don Carles Cruz Moratones

En Girona, diecisiete de marzo de dos mil dieciséis

VISTO, ante esta Sala el Rollo de apelación nº 40/2016, en el que ha sido parte apelante Dª. Eloisa, representada esta por la Procuradora Dª. MARÍA DE LA FE ALBERDI VERA, y dirigida por el Letrado D. DAVID CARRASCO TORTOSA; y como parte apelada D. Luis Alberto, representada por la Procuradora Dª. CLÀUDIA DANTART MINUÉ, y dirigida por la Letrada Dª. MARINA AYLAGAS GARCÍA; y siendo parte el MINISTERIO FISCAL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Por el Juzgado Primera Instancia 2 Sant Feliu de Guíxols, en los autos nº 826/2014, seguidos a instancias de D. Luis Alberto, representado por la Procuradora Dª. CLÀUDIA DANTAR MINUÉ y bajo la dirección de la Letrada Dª. MARINA AYLAGAS GARCÍA, contra D. Eloisa, representada por la Procuradora Dª. MARÍA DE LA FE ALBERDI VERA, bajo la dirección del Letrado D. DAVID CARRASCO TORTOSA; y siendo parte el MINISTERIO FISCAL, se dictó sentencia cuya parte dispositiva, literalmente copiada dice así: " RESOLC: ESTIMAR PARCIALMENT la demanda presentada per la Procuradora Clàudia Dantart en nom i representació del Sr. Luis Alberto i acordar les següents mesures.

1- atribució de la custòdia dels menors Pedro Enrique, Ruth i Baltasar a la mare, la Sra. Eloisa, sent la pàtria potestat compartida entre els dos progenitors.

2- fixació d' un règim de visites a favor del pare: -caps de setmana alterns, des de la sortida dels menors de l' escola o en tot cas, a partir de les 17 hores fins al diumenge a les 20 hores, en que el pare retornarà als menors al domicili matern. Si entre un festiu entre setmana i el cap de setmana hi hagués un dia laborable que fos festiu a l' escola dels menors, es prorrogarà automàticament el cap de setmana corresponent, estant els menors en companyia del progenitor que els tingui amb ells.

Tres tardes entre setmana, els dilluns, dimecres i dijous pernoctant els menors amb el pare la nit de dimecres, havent de portar-los el dijous directament a l' escola.

Vacances d' estiu.- el Sr. Luis Alberto estarà amb els seus fills la meitat

de les mateixes, vacances que es dividiran en 4 períodes alternatius de 15 dies cada un d' ells;

el primer període anirà de l' 1 al 15 de juliol.

del 15 al 30 de juliol

del 31 de juliol al 15 d' agost

del 15 d' agost al 31 d' agost

Corresponent al Sr. Luis Alberto triar els períodes en el anys parell i a la Sra. Eloisa en els senars, havent d' avisar a l' altre progenitor amb una antelació mínima de 2 mesos. Aquests períodes començaran a les 10 hores i finalitzaran a les 20 hores, corresponent al progenitor que estigui amb els menors recollir-los i portar-los al domicili de l' altre progenitor.

Els dies del mes de juny previs a l inici dels períodes de vacances i els del mes de setembre previs també a l' inici del curs escolar es regiran per el règim ordinari.

Nadal.- es dividiran en dos períodes: des del dia següent a la finalització de les classes fins el 30/12 i des del 31/12 fins al dia anterior al començament de les classes, sent les hores d' inici i finalització d' aquest període les 10 hores i les 20 hores, respectivament. Durant els dies de Nadal i Reis, el progenitor que no tingui la companyia dels menors podrà estar amb ells 3 hores que determinaran els progenitors i, a falta d' acord entre ells, des de les 17 fins a les 20 hores. El Sr. Luis Alberto triarà el període que vol passar amb els fills els anys parells i la Sra. Eloisa els senars.

Setmana Santa i Setmana Blanca.- es repartiran de manera íntegra manera alternativa entre els progenitors, qui estaran amb els fills la totalitat de les mateixes, corresponent al Sr. Luis Alberto el seu gaudi els anys parells.

Durant els períodes de vacances dels menors amb els progenitors no serà d' aplicació el règim ordinari.

Els dies d' aniversari del menors el progenitor que no els tingui en la seva companyia podrà estar amb ells des 3 hores a convenir entre les parts i que a falta d' acord, aniran des de les 17 hores fins a les 20 hores, sent responsabilitat del progenitor que passi aquest temps amb els menors recollir- los i tornar-los al domicili del progenitor en quina companyia estiguin. I el mateix s'aplicarà el dia de l'aniversari de cada un dels progenitors, tret millor acord entre les parts.

Durant els períodes en que els menors estiguin en la companyia d' un dels progenitors, l' altre podrà comunicar-se amb ells per qualsevol mitjà, fent ús d' aquest dret de manera raonable i sempre que no interfereixi amb les activitats extraescolars dels fills i sempre respectant les hores de descans dels menors.

Qualsevol malaltia que afecti als menors s' haurà de comunicar a l' altre progenitor amb la celeritat que sigui possible, podent el progenitor que en aquells moments no estigui en companyia d' aquests visitar-los sense que això suposi suspensió o variació del règim de visites establert.

Qualsevol canvi de domicili dels progenitors haurà de ser comunicat a l' altre de manera fefaent QUEDANT EXPRESSAMENT PROHIBIT fer servir els menors com a mitjà de comunicació entre ells.

Qualsevol decisió relacionada amb la formació dels menors haurà de ser consensuada per ambdós progenitors, i en cas no existir acord es dirimirà judicialment.

3-es fixa a càrrec del Sr. Luis Alberto una contribució al sosteniment d en Pedro Enrique, na Ruth i en Baltasar de 300 euros mensuals (100x3), a pagar els 5 primers dies de cada mes en el número de compte corrent que a tal afecte indiqui la Sra. Eloisa, quantitat revisable l' 1 de gener de cada any d' acord amb les variacions que publiqui l' INE en relació a l' IPC per Catalunya o qualsevol altre institució que en el futur el pugui substituir, amb l' expressa previsió que en el moment en que el Sr. Luis Alberto es reincorpori al mercat laboral i percebi una renta semblant a la que venia percebent amb anterioritat a la situació actual d' atur, la pensió d' aliments passarà a ser de 450 euros mensuals.

4-les despeses i extraescolars s' abonaran per meitats entre ambdós progenitors. Pel que fa a les despeses extraordinàries, aquestes s' abonaran per meitats entre els dos progenitors tenint aquesta consideració:

Les despeses sanitàries i assimilades (psicòleg, oculista, dentista, etc) no coberts per la Seguretat Social ni mútua mèdica dels menors.

Les classes de reforç sempre hi quan hi hagi recomanació o requeriment del centre escolar.

Les celebracions religioses, incloent hi vestits, dinars, fotògraf, regals, etc.

les activitats extraescolars futures dels menors.

Els cursos a l' estranger.

Estudis superiors.

Carnet de conduir.

I qualsevol altre despesa imprevista, de caràcter excepcional o extraordinària, no periòdica ni excessiva sempre que hagi estat consensuada per ambdós progenitors, o a falta d' aquest acord, aprovat per l' autoritat judicial

Fins i tot, en el cas de despeses extraordinàries necessàries (metges o classes de reforç) tret de casos d'urgència, els progenitors s'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Girona 177/2016, 29 de Junio de 2016
    • España
    • 29 Junio 2016
    ...Este mismo Tribunal tiene fijada doctrina al respecto, en el sentido reflejado, entre otras en reciente S el 17 de marzo de 2016 (ROJ: SAP GI 194/2016 "De modo reiterado y por ello conocido, este Tribunal viene sosteniendo que, la nueva regulación que realiza el Libro II del Código Civil de......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR