SAP Lleida 10/2005, 27 de Enero de 2005

PonenteFRANCISCO SEGURA SANCHO
ECLIES:APL:2005:67
Número de Recurso91/2004
Número de Resolución10/2005
Fecha de Resolución27 de Enero de 2005
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 1ª

SENTENCIA núm. 10 / 2005

___________________________

Ilmos. Sres.:

Presidente:

Don Andreu Enfedaque Marco

Magistrados:

Don Francisco Segura Sancho

Don José María Pocino Moga

___________________________

En Lleida, a veintisiete de enero de dos mil cinco

La Sección Primera de esta Audiencia Provincial, integrada por los señores indicados al margen, ha visto el recurso de apelación interpuesto por la parte demandante DON Juan Francisco , representado por la procuradora Sra. María Ortiz y bajo la dirección de la letrada Sra. Elda Michans, contra la Sentencia de fecha 26 de julio de 2004 del Juzgado de Primera Instancia núm. 2 de Lleida , dictada en los autos de juicio de divorcio nº. 452/04 y bajo el número de rollo 91/2004; siendo parte apelada, la demandada DOÑA Montserrat , representada por el procurador Sr. César Minguella y bajo la dirección del letrado Sr. Carlos Aguilá. Interviene en las actuaciones el MINISTERIO FISCAL. Es Ponente DON Francisco Segura Sancho, Ilmo. Magistrado de la Audiencia Provincial.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Por el Juzgado de instancia se dictó sentencia cuya parte dispositiva es del tenor literal siguiente:

"Que estimo parcialment la demanda presentada per la procuradora Sra. Ortiz en nom i representació de Juan Francisco contra Montserrat , declaro la dissolució del vincle matrimonial existent entre els cònjuges i amb tots els efectes inherents a tal declaració. I els efectes del divorci queden regulats per les següents mesures:1) S'atorga l'ús del domicili conjugal, pàrking i traster situats a Lleida, c/ DIRECCION000 núm. NUM000 , als fills menors i a la mare que ostenta la guarda i custòdia. Els cònjuges hauran de fer front a les despeses dels béns immobles que tenen en copropietat en un 50%.

2) S'atorga la guarda i custòdia dels fills menors del matrimoni, Braulio i Lourdes , a la mare, Sra. Montserrat , mantenint-se la pàtria potestat compartida. El règim de visites a favor del pare serà de caps de setmana alterns des de la sortida del col.legi dels menors fins el diumenge a les 20,30 hores, en cas de ser més dies el últim dia del col.legi fins la mateix hora del dia festiu, dilluns i dijous des de la sortida del col.legi fins les 20,30 hores, vacances de Nadal, Setmana Santa i estiu per meitats. Les vacances de Nadal estaran dividides en dos períodes, anys parells el primer període el pare, i el segon la mare, i anys senars el primer període la mare i el segon el pare, independentment de lo anterior el dia 26 de desembre els menors dinaran amb el progenitor que tingui assignat el segon període. Setmana Santa també dividida en dos períodes el primer període el pare en anys parells i el segon període la mare, en anys senars el primer període la mare i el segon període el pare. Estiu, la primera quinzena de juliol i la primera d'agost el pare en anys parells i en anys senars la mare, la segona quinzena de juliol i la segona quinzena d'agost la mare els anys parells i el pare els anys senars. Des de la sortida del col.legi fins al 30 de juny, es dividirà en dos períodes, la primera meitat per al pare en anys parells i la segona meitat per la mare; i la primera meitat per a la mare en anys senars i la segona meitat pel pare. Els dies des de l'u de setembre fins el començament del col.legi es dividiran per meitats, la primera meitat pel pare en anys parells i la segona per la mare, i en anys senars la primera meitat per la mare i la segona per al pare. Qualsevol altre període de suspensió de l'activitat escolar per 4 dies o més consecutius es dividiran per meitat, sent la primera meitat per al pare en els anys parells i la segona meitat per la mare i en anys senars la primera meitat per la mare i la segona meitat per al pare. Quan el número de dies sigui senar la primera meitat del període tindrà un dia més. I quan els nens estiguin malalts el pare podrà visitar- los al domicili matern.

3) S'estableix com pensió per aliments a favor dels fills menors, Braulio i Lourdes , de 275 euros mensuals per a cada fill, és a dir, 550 euros mensuals que haurà d'ingressar el pare dinstre dels 5 primers dies de cada mes al compte corrent que designi la mare, quantia que s'actualitzarà anualment segons les variacions de l'IPC que fixi l'INE u organisme que el substitueixi. Al igual que s'haurà de fer càrrec del 50 % de les despeses extraordinàries, entenent-se aquelles despeses sanitàries no incloses al sistema de la Seguretat Social i les despeses d'activitats extra-escolars dels menors, excursions i colònies. Els llibres i material escolar són despeses escolars ordinaris inclosos en la pensió d'aliments...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR