SAP Barcelona 532/2006, 30 de Octubre de 2006

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2006:14324
Número de Recurso190/2006
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución532/2006
Fecha de Resolución30 de Octubre de 2006
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 17ª

AUDIENCIA PROVINCIAL

DE

BARCELONA

SECCIÓ DISSET

Rotlle 190/06

Judici Ordinari 223/05

Jutjat de 1a. Instància núm. 2 de Vic

S E N T È N C I A Nº 532

Il·lms. Magistrats:

Il·lm. Sr. RAMÓN FONCILLAS SOPENA

Il·lma. Sra. AMELIA MATEO MARCO

Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA

Barcelona, 30 d'octubre de 2006

La Secció Dissetena de l'Audiència Provincial de Barcelona HA VIST en apel·lació les

actuacions número 223/05, seguides pels tràmits del judici ordinari en el Jutjat de 1a Instància

núm. 2 de Vic a instàncies de Hispamer Servicios Finacieros, EFC, SA contra el Sr. Jesús María, que estan pendents de ser resoltes en virtut del recurs d'apel·lació interposat pel

demandat contra la sentència dictada el dia 12 de desembre del 2005 pel Jutjat de 1a. Instància.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència objecte d'apel·lació és la següent: "FALLO: Estimo la demanda que la procuradora Ariadna va presentar en nom de Hispamer Servicios Financieros Establecimiento Financiero de Crédito SA i condemno a Jesús María a pagar-li la quantitat de 7.758,24 euros per les quotes impagades i vençudes anticipadament i 2.922,26 euros pels interesses de demora generats fins a la presentació de la demanda, amb imposició des de aquesta data d'un interès del 2% fins al complet pagament de les quantitats".

SEGON

El demandat apel·là contra la sentència dictada pel Jutjat de 1a Instància núm. 2 de Vic en base als arguments que consten en el seu escrit, del qual es va donar trasllat a la contrapart que s'hi va oposar. Prèvia la tramitació corresponent i trameses les actuacions a l'Audiència Provincial, es va assenyalar per a deliberació del Tribunal el dia 27 de setembre d'enguany.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la magistrada Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hispamer Servicios Financieros, EFC, S.A. (d'ara endavant, Hispamer) formula una demanda contra el Sr. Jesús María en la seva qualitat de fiador solidari de Segurimargi, SL reclamant les quotes que s'han deixat de pagar per l'amortització d'un préstec atorgat a la societat i que fou subscrit el dia 20 de novembre del 2001. Es reclamen a més les quotes anticipadament vençudes més els interessos pactats.

El Sr. Jesús María nega que siguin seves les signatura que consten estampades en el contracte aportat per Hispamer, una com a fiador i l'altra com a administrador de la societat. I com argument de pes explica que el dia 22 d'octubre del 2001 es va desvincular de la societat venent a un tercer les seves participacions socials i cessant del càrrec d'administrador.

La sentència imputa al demandat haver impedit la pràctica de la prova pericial caligràfica quan hauria d'haver estat ell el principal interessat en què es practiqués si, com diu, les signatures no eren seves. A tot això s'ha d'afegir que la desvinculació amb la societat no ha quedat prou acreditada i que les signatures del contractes i les estampades en el decurs del procediment presenten prou semblances com per permetre deduir-ne la seva autenticitat.

Recorre el demandat intentant justificar els motius pels quals no va comparèixer al Jutjat quan va ser cridat per la confecció d'un cos d'escriptura per tal de poder practicar la prova pericial caligràfica. D'altra banda, el legal representant de Hispamer no estava present quan es va firmar el contracte i per tant no pot assegurar que fos ell qui el firmés. A més, insisteix en què dies abans de la data del contracte de préstec s'havia desvinculat de la societat i per tant, el mes de novembre, ni la representava ni tenia sentit que financés l'operació de compra d'un vehicle que mai no utilitzaria.

SEGON

El Sr. Jesús María havia estat l'administrador de Segurimargi, S.L. des de 1996 (f.121), i així continua constant en el Registre Mercantil, perquè el cessament del càrrec que es va acordar el 30 de setembre del 2001 i es va elevar a públic el 22 d'octubre del mateix any no ha tingut accés al Registre Mercantil. En aquesta condició d' administrador el Sr. Jesús María va demanar un préstec a Hispamer i personalment la va finançar. Ara, en ser-li reclamades les quantitats que s'han deixat de pagar, diu que les signatures que consten en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR