SAP Barcelona 127/2007, 21 de Febrero de 2007

PonenteMARIA JOSE PEREZ TORMO
ECLIES:APB:2007:2208
Número de Recurso820/2006
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución127/2007
Fecha de Resolución21 de Febrero de 2007
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 12ª

SENTENCIA Nº 127/07

Ilmos. Sres.

D. JUAN MIGUEL JIMÉNEZ DE PARGA GASTÓN

Dª. Mª JOSÉ PÉREZ TORMO

D. ENRIQUE ALAVEDRA FARRANDO

En la ciudad de Barcelona, a veintiuno de febrero de dos mil siete.

VISTOS, en grado de apelación, ante la Sección Duodécima de esta Audiencia Provincial, los presentes autos de Divorcio contencioso (art.770-773 Lec, número 708/2005 seguidos por el Juzgado Primera Instancia 1 Vic, a instancia de Dª. Leonor , representada por la Procuradora Dª. Judith Carreras Monfort y asistida por el Letrado D. Antoni Prat Borell, contra D. Ricardo , representado por la Procuradora Dª. Luisa Infante Lope y asistido por la Letrada Dª. Eva González Fernández; los cuales penden ante esta Superioridad en virtud del recurso de apelación interpuesto por el DEMANDADO contra la Sentencia dictada en los mismos el día 24 de mayo de 2006, por la Juez del expresado Juzgado, habiendo tenido la debida intervención el Ministerio Fiscal y contra el auto de aclaración de fecha de 1 junio de 2006.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Se aceptan los Antecedentes de Hecho de la Sentencia apelada, cuya parte dispositiva es del tenor literal siguiente: "FALLO: ESTIMO PARCIALMENT la demanda de divorci presentada pel procurador Rossend Arimany Soler en representació de Leonor , contra Ricardo i disposo la dissolució el matrimoni format per Leonor i Ricardo per divorci, amb els efectes següents:

  1. La pàtria potestat dels fills comuns del matrimoni, Àlex i Eloi serà exercida conjuntament per ambdós progenitors.

  2. La guàrdia i custòdia dels fills menors l'ostentarà la mare Leonor .c) S'estableix el següent règim de visites a favor del pare Ricardo :

  3. El pare tindrà el régim de visites que les parts lliurement estipulin i, en defecte d'acord, correspondria al paree tots els dies de la setmana des de la sortida de les activitats extraescolars dels menors fins a les 21.00 hores. El pare anirà a buscar els menors al lloc on facin aquestes activitats i els portarà al domicili matern a la hora indicada havent sopat. Això estarà en vigor mentre la mare treballi per les tardes.

  4. Quan la mare no treballi per les tardes, el pare estarà amb els menor setmanes alternes que no coincidiran amb la setmana que té els fills els caps de setmana, des de la sortida de les activitats extraescolars dels menors fins a les 21.00 hores. El pare anirà a buscar els menors al lloc on facin aquestes activitats i els portarà al domicili materna a la hora indicada havent sopat.

  5. Els menors podran pernoctar al domicili patern un dia a la setmana que serà lliurement escollit per les parts i, en defecte d'acord serà el dimecres.

  6. També gaudirà dels menors els caps de setmana alterns, des del divendres a la sortida de les activitats extraescolars fins el diumenge a les 21.00 hores (si hi ha alguna festa o pont s'unirà al cap de setmana i correspondrà estar amb els menors al progenitor amb qui estiguin passant aquell cap de setmana) i la meitat de les vacances escolars de Setmana Santa, Estiu i Nadal que es dividiran en dos períodes, de tal forma que la meitat estaran amb cada progenitor, escollint el període la mare els anys parells i el pare els anys imparells. El pare anirà a buscar els menors al lloc on facin aquestes activitats i els portarà al domicili matern a la hora indicada.

    En relació a les visites de Setmana Santa, Estiu i Nadal, les vacances escolars de Nadal es dividiran en dos períodes. Un comprés entre el primer dia de les vacances escolars a les 19.00 hores fins al dia 31 de desembre a les 20 hores i l'altre el període comprés entre el dia 31 de desembre a les 20 hores fins el dia anterior a la reanudació del curs escolar a les 20 hores.

    La Setmana Santa es dividirà en dos períodes, un comprés entre el primer dia de les vacances escolars a les 19.00 hores fins al dimecres a les 20 hores i un altre comprès entre el dimecres a les 20.00 hores fins al dilluns de pasqua a les 20.00 hores.

    Meitat de les vacances escolars d'estiu, en períodes alterns de 15 dies consecutius, corresponent escollir els esmentats períodes a la mre els anys parells i al pare els imparells.

  7. S'estableix una pensió d'aliments que el senyor Ricardo haurà d'abonar conjuntament per als seus dos fills menors d'etat de 300 E mensuals. Aquesta quantia l'haurà d'ingressar el senyor Ricardo dins dels cinc primers dies de cada mes al compte bancari que la Sra. Leonor designi i que s'acomodarà anualment i sense necessitat de preavís a les variacions que experimenti l'Índez de Preus al Consum que publiqui l'Institut Nacional d'Estadística o organisme que legalment el substitueixi.

    Les despeses extraordinàries dels fills, matrícules escolars, llibres i material escolar, estudis complementaris, activitats extraescolars, excursions, etc., i despeses mèdiques no cobertes per la seguretat social, ortodncia,`etc., seran abonats per meitat entre ambdós cònjuges.

  8. L'ús de l'habitatge conjugal s'atribueix al senyor Ricardo fins que es produeixi la seva venda en els termes indicats a l'acord signat per les parts el dia 19 de maig de 2006, i el repartiment dels mobles en els termes que en aquest acord s'indiquen i que s'incorpora a aquesta sentència per còpia testimoniada.

  9. La Sra. Leonor quedarà propietària del vehicle Mazda 3 matrícula ....-FNJ , assumint en exclusiva

    el pagament del préstec que grava el referir vehicle i les despeses que comporti el canvi de titularitat del mateix. El senyor Ricardo assumirà en exclusiva el pagament del préstec sol·licitat per a l'adquisició del vehicle Citroen Berlingo, matrícula ....-MPJ , de la seva titularitat.

    No és procedent realitzar la imposició de costes en aquest procediment.".

    Y la parte dispositiva del auto aclaratorio es del tenor literal siguiente: "Rectifiqueu la Sentència, amb data 25 de maig de 2006, en el sentit que en el fonament de dret segon, a l'últim paràgraf, on s'indica "és millor per als dos menors que la guarda i custòdia sigui compartida", ha de dir "és millor per als dos menors que la guarda i custòdia no sigui compartida".En relació al dia intersetmanal que el pare pot estar amb els menors amb dret de pernocta es vol indicar que seran totes les setmanes amb independència de que sigui una setmana que estiguin amb el pare o amb la mare. En quant a les hores de recollida i tornada, el pare els ha de recollir al lloc on acabin les activitats extraescolars, en el supósit que aquell dia en tinguin o, en el seu defecte a la sortida del col·legi, i els ha de tornar al col·legi. En el supòsit que no hi hagi escola els haurà d'anar a recollir al domicili matern a les 17.00 hores i els tornarà al domicili matern a les 10.00 hores."

SEGUNDO

Contra la anterior Sentencia interpuso recurso de apelación la parte DEMANDADA mediante su escrito motivado, dándose traslado a la contraria se opuso en tiempo y forma; elevándose las actuaciones a esta Audiencia Provincial.

TERCERO

Se señaló para votación y fallo el día 7 de febrero de 2007.

CUARTO

En el presente procedimiento se han observado y cumplido las prescripciones legales.

VISTO, siendo Ponente la Ilma. Sra. Magistrada Dª. Mª JOSÉ PÉREZ TORMO.

FUNDAMENTOS DE DERECHO

Se aceptan los Fundamentos de Derecho de la sentencia recurrida en cuanto no se opongan a los de la presente.

PRIMERO

Recurre el Sr. Ricardo...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Pontevedra 348/2010, 24 de Junio de 2010
    • España
    • 24 d4 Junho d4 2010
    ...ser más compleja que la que se lleva a cabo cuando los progenitores conviven". La custodia compartida como señala la SAP de Barcelona, Secc. 12ª, de 21 de febrero de 2007, "es una modalidad de ejercicio de la responsabilidad parental, tras la crisis de la pareja, en la que tanto el padre co......
3 artículos doctrinales
  • Equilibrio y equidad en la convivencia tras la ruptura familiar: garantía de derechos de todas las partes
    • España
    • Revista Crítica de Derecho Inmobiliario Núm. 795, Enero 2023
    • 1 d0 Janeiro d0 2023
    ...ha cambiado. No obstante, ya se apreciaba en la jurisprudencia menor la necesidad de equilibrio y ponderación, pues la SAP de Barcelona, de 21 de febrero de 2007 3 , señalaba la necesidad de establecer una relación viable entre las partes basada en el respeto y en la colaboración, con el ob......
  • Custodia compartida de los progenitores: casos de procedencia e improcedencia. Análisis jurisprudencial
    • España
    • Revista Crítica de Derecho Inmobiliario Núm. 731, Mayo 2012
    • 1 d2 Maio d2 2012
    ...jurisprudencial. Requisitos. Decálogo Iniciamos hoy nuestro análisis jurisprudencial tomando las palabras de la SAP de Barcelona, Sección 12.ª, de 21 de febrero de 2007, como modelo de definición práctica de la custodia compartida: es una «modalidad de ejercicio de la responsabilidad parent......
  • Custodia compartida y el derecho de uso de la vivienda familiar. Análisis jurisprudencial
    • España
    • Revista Crítica de Derecho Inmobiliario Núm. 732, Julio 2012
    • 1 d0 Julho d0 2012
    ...bellido soria. Número de sentencia: 52/2007. Número de recurso: 75/2007. Jurisdicción: CIVIL. LA LEY 57451/2007. • SAP de Barcelona, Sección 12.ª, de 21 de febrero de 2007. Ponente: María José pérez tormo. Número de sentencia: 127/2007. Número de recurso: 820/2006. Jurisdicción: CIVIL. LA L......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR