SAP Barcelona, 19 de Enero de 1999

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:1999:352
Número de Recurso214/1997
ProcedimientoCIVIL
Fecha de Resolución19 de Enero de 1999
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 15ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ QUINZE

Rotlle 214/97

Judici de menor quantia 521/92

Jutjat de 1ª Instància i Instrucció núm. 4 de Granollers

SENTÈNCIA

Magistrats:

Il.lm. Sr. RAFAEL GIMENO BAYÓN COBOS

Il.lma. Sra. MARTA RALLO AYEZCUREN

Il.lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLÍO SERRA

Barcelona, 19 de gener de 1999

La Secció Quinze de l'Audiència Provincial de Barcelona HA VIST i apel·lació les actuacions

número 521/97, seguides pels tràmits del judici menor quantia en el Jutjat de 1ª Instància i

Instrucció núm. 4 de Granollers a instàncies del Sr. Víctor , representat

pel procurador Sr. Calvo contra Abets, SA, el Sr. Enrique , el Sr. Carlos Ramón i el Sr. Gaspar , representats pel procurador Sr.

Testor. Aquestes actuacions estar pendents de ser resoltes en virtut del recurs d'apel.lació interposat pels demandats contra la sentència dictada el dia 20 de juny de 1996 pel titular del Jutjat de primera instància .

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència objecte d'apel·lació és literalment la següent: "FALLO: Que debo desestimar y desestimo la demanda presentada por Don Víctor contra Abets, SA y contra don Enrique por apreciación de la excepción de cosa juzgada respecto de la primera y debo estimar y estimo la demanda presentada por el actor mentado contra Don Carlos Ramón y Don Gaspar condenando a éstos a abonar al actor la suma de 14.014.004 ptas con más los intereses legales desde la fecha de interpelación judicial de tal cifra. Todo ello imponiendo las costas causadas por la demanda presentada contra Víctor y Sr. Enrique a la actora y el resto a los condenados".

SEGON

Els demandats apel.laren contra la sentència dictada pel titular del Jutjat de 1ª. Instància iInstrucció núm. 4 de Granollers . Un cop es va traslladar el recurs a la demandant, s'elevaren les actuacions a l'Audiència Provincial. El dia 11 de desembre de 1998 es va celebrar la vista pública amb el resultat que consta a la diligència del Secretari Judicial.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la magistrada Il.lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLÍO SERRA.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Interposada demanda pel Don Víctor contra la societat Abets SA i els senyors Enrique Carlos Ramón i Gaspar , la sentència de primera instància desestima les pretensions exercides contra la societat, en apreciar la concurrència de l'excepció de cosa jutjada i contra el Sr. Enrique el qual havia cessat en el càrrec &administrador l'any 1988 sense que s'hagi acreditat que durant la seva vigència hagi actuat de forma negligent.

Per contra, estima íntegrament la demanda respecte els senyors Carlos Ramón i Gaspar per no haver convocat junta d'accionistes per acordar la dissolució de la societat que administraven malgrat que estava incursa en causa legal de dissolució, limitant-se a "tancar les portes del local" on s'exercia i activitat social, per la qual cosa han incorregut en la responsabilitat que els atribueix l' article 262.5 de la Llei de societats anònimes (LSA ).

Mentre la demandant ha consentit la sentència dictada, la representació dels demandats condemnats recorre el segon dels seus pronunciaments i al.lega, com a fonament del seu recurs:

a).- la falta de legitimació del Sr. Gaspar , el qual es simplement un apoderat

b).- la falta de negligència en la seva actuació com a causant del dany patit per l'actor codemandat.

SEGON

La resolució de la primera de les qüestions plantejades ha de partir de:

  1. - Abets S.A. té un deute amb Don. Víctor de 10.014.000 ptes que deriva de dues cambials lliurades i acceptades per la societat, les quals van ser endossades a rara actor. En sentència de la secció 14 de l'Audiència Provincial de Barcelona de 8 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 16/2012, 20 de Febrero de 2012
    • España
    • Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, sala civil y penal
    • February 20, 2012
    ...fecha de interposición de la demanda (en este sentido, Sentencia de la Audiencia Provincial de Barcelona de 25 de noviembre de 1998 , 19 de enero de 1999 , 16 de febrero de 1999 , 31 de julio de 2002 y 22 de septiembre de 2005 ), sin perjuicio de que, como es obvio, deban descontarse de cua......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR