SAP Barcelona, 2 de Junio de 2001

JurisdicciónEspaña
Fecha02 Junio 2001

AUDIÉNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ PRIMERA

Rotlle 280/00

Judici de cognició 806/99

Jutjat de 1a Instáncia núm 20 de Barcelona

INTERLOCUTÒRIA

Magistrats:

Il.lm. Sr. JOSÉ LUIS BARRERA COGOLLOS

Il.lma. Sra. LAURA PÉREZ DE LAZÁRRAGA VILLANUEVA

Il.lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLÍO SERRA

Barcelona, dos de juny del 2001

FETS

PRIMER

La secció primera de l'Audiéncia Provincial de Barcelona ha vist en grau d'apel.lació el judici de cognició número 806/99 seguit en el jutjat de la Instáncia núm 20 de Barcelona, a instáncies de Grupo Ceac, SA contra el Sr. Enrique .

SEGON

Grupo Ceac, SA va interposar recurs d'apel.lació contra la interlocutória de 9 de febrer del 2000. Trameses les actuacions a l'Audiéncia Provincial, i prévia la tramitació corresponent, van quedar pendents de ser deliberades pel Tribunal.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la magistrada Il.lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLÍO SERRA .

RAONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

La resolució que l'actora recorre en apel.lació acorda no admetre a trámit la demanda que va interposar contra Don. Enrique pel fet d'haver aportat amb la demanda només una fotocópia d'aquell document en el que es fonamenta el seu dret i no haver esmenat aquest defecte en el termini que se li havia concedit.

L'entitat demandant sosté que no pot denegar-se l'admissió de la demanda per haver aportat només una fotocópia del contracte d'acord amb l'article 30 del Decret de 21 de novembre de 1952. Una interpretació d'aquest precepte en aquest sentit no només és contrária a l'article 24 CE sinó també a la doctrina del Tribunal Suprem. Altrament, exigir que s'aportin documents originals i signats per ambduesparts és contraria a la realitat social on cada cop més es contracte de manera diferent.

SEGON, L'article 30 del Decret de 1952, de forma similar de coro ho fa l'article 504 de la Llei d'enjudiciament civil de 1881-LEC-( normes vigents en el moment d'iniciar-se aquest plet i per tant aplicables per raons de temporalitat - Disposició Transitória 3a de la Llei 1/2000 de 7 de gener) exigia que amb la demanda s'aportessin els documents en els quals la part demandat fonamenta el seu dret. L'article 36 sanciona la no aportació amb la no admissió a trámit de la demanda.

El que es debat en aquest litigi és si amb l'aportació d'unes fotocópies d'uns originals que estan en poder de la mateixa demandant es compleix o no amb l'article 30.3 del Decret de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 artículos doctrinales
  • Posesión, detentación y tenencia. La posesión en el Código Civil de Cataluña
    • España
    • Revista Crítica de Derecho Inmobiliario Núm. 757, Septiembre 2016
    • 1 Septiembre 2016
    ...posesoria, y si lo hacen, el demandado podrá oponer la excepción de posesión viciosa del actor. Resoluciones citadas · SAP de Barcelona de 2 de junio de 2001 · SAP de Barcelona de 18 de mayo de 2010 · SAP de 19 de septiembre de 2013 Bibliografía ALBALADEJO, M. (2010). Derecho civil III. Der......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR