AAP Girona 146/2008, 16 de Julio de 2008

PonenteJAIME MASFARRE COLL
ECLIES:APGI:2008:702A
Número de Recurso367/2008
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución146/2008
Fecha de Resolución16 de Julio de 2008
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

SECCIÓ SEGONA

GIRONA

Rotlle núm. 367/2008

Actuacions núm. 644/2008 de Judici Monitori

JUTJAT PRIMERA INSTÀNCIA 3 GIRONA (ANT.CI-8)

INTERLOCUTÒRIA NÚM. 146/2008

Il·lms. Srs.:

PRESIDENT

JOSÉ ISIDRO REY HUIDOBRO

MAGISTRATS

JOAQUIM FERNÁNDEZ FONT

JAUME MASFARRÉ COLL

Girona, setze de juliol de dos mil vuit

Aquesta Sala ha vist el rotlle de apel·lació núm. 367/2008 en el qual ha intervingut com a part apel·lant AMERICAN EXPRESS

DE ESPAÑA S.A, representada pel procurador LLUIS MARTINEZ FERRER, i pel lletrat JOAN PASCUAL FORASTER.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Aquest procés es va iniciar arran de la demanda presentada en nom de AMERICAN EXPRESS DE ESPAÑA, S.A., contra Dña. LUCRECIA S. BIANCHI .

SEGON

La interlocutòria que posa fi a la primera instància diu en la seva part dispositiva: " Que no ha lugar a admitir la demanda de juicio monitorio presentada por American Express de España,S.A. contra Lucrecia S Bianchi .".

TERCER

En aplicació de les normes de repartiment vigents en aquesta Audiència Provincial, aprovades per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el coneixement d'aquest recurs ha correspost a la Secció Segona. QUART. En la tramitació s'han observat les normes processals aplicables en aquesta classe de recurs, i les parts han efectuat les al·legacions que es poden veure en els respectius escrits presentats en aquesta segona instància. Es va assenyalar per a la deliberació i la votació del recurs el dia setze de juliol de dos mil vuit.

CINQUÈ

Conforme al que disposen les normes de repartiment, es va designar ponent d'aquest recurs l'Il·lm. Sr. JAUME MASFARRÉ COLL.

FONAMENTS JURÍDICS

Primer

El recurrent discrepa de la decisió presa en la instància, tot argüint que cal atendre a la modernització del tràfic mercantil i al desenvolupament del comerç electrònic per interpretar el que la llei processal preveu pel procés monitori, a on ja es fa referència ( art. 812 LEC ) al suport físic en què es puguin presentar els documents per part del demandant. Sobre aquest particular cal recordar el que ja ha dit la Sala en supòsits semblants a aquest. En concret, en la interlocutòria de data 4/3/05, on es recull el següent: "Arguye la entidad bancaria recurrente que la inadmisión de la demanda o solicitud del proceso monitorio en la instancia vulnera la finalidad buscada por la Ley en este tipo de procedimientos judiciales. Mas cabe apuntar, ya de entrada, que si nos atenemos a la exposición de motivos de la Ley de Enjuiciamiento Civil, y sin negar el derecho de la recurrente de acudir también a este nuevo procedimiento judicial, vemos cómo este proceso busca dar una protección del crédito dinerario "en especial, de profesionales y empresarios medianos y pequeños", entre los que, obviamente, no se encuentra la apelante".

Pel que fa a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR