SAP Barcelona 272/2007, 4 de Mayo de 2007

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2007:8449
Número de Recurso852/2006
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución272/2007
Fecha de Resolución 4 de Mayo de 2007
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 17ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ DISSET

Rotlle 852/06

Judici ordinari 131/06

Jutjat de 1a. Instància núm. 2 d'Igualada

S E N T È N C I A 272/07

Magistrades:

Il·lma. Sra. AMELIA MATEO MARCO

Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA

Il·lma. Sra. MYRIAM SAMBOLA CABRER

Barcelona, a 4 de Maig de 2007

La Secció Dissetena de l'Audiència Provincial de Barcelona HA VIST en apel·lació les actuacions número 131/06,

seguides pels tràmits del judici ordinari en el Jutjat de 1a Instància núm. 2 d'Igualada a instàncies del Sr. Romeo

contra Mutua General de Seguros, que estan pendents de ser resoltes en virtut del recurs d'apel·lació interposat per la

demandada contra la interlocutòria de 31 de juliol del 2006 i la sentència dictada en la mateixa data pel Jutjat de 1a. Instància.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la interlocutòria objecte de l'apelació és la segúent:" DESESTIMO les excepcions processals de litispendència i cosa jutjada plantejades per la part demandada."

La part dispositiva de la sentència objecte de l'apel·lació és la següent: "ESTIMO la demanda presentada pel procurador Sr. Dalmau en representació de Romeo i condemno MUTUA GENERAL DE SEGUROS a pagar a l'actor la quantitat de 3.576,74 euros, més els interesssos legals previstos en l' article 20 de la Llei de contracte d'assegurances a contar des del dia 4 de maig de 2001.

Imposo les costes a la part demandada."

SEGON

La demandada apel·là contra la interlocutòria i la sentència dictades pel Jutjat de 1a Instància núm. 2 de Igualada en base als arguments que consten en el seu escrit, del qual es va donar trasllat a la contrapart que s'hi va oposar. Prèvia la tramitació corresponent i trameses les actuacions a l'Audiència Provincial, es va assenyalar per a deliberació del Tribunal el dia 20 d'abril d'enguany.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la magistrada Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

El Sr. Romeo, ara demandant, l'any 1990 va patir un accident. Per aquells fets es va seguir un procediment penal. El perjudicat va exercir conjuntament amb la penal, les accions civils. Després de seguir la tramitació corresponent, el 24 d'octubre de 1994 el Jutjat de Instrucció núm.1 d'Igualada va dictar sentència en la qual, pel que fa a la responsabilitat civil, establia que el condemnat "indemnice [..] a Romeo en la cantidad de 8.050.000 ptas por los 1.150 días de incapacidad, en la cantidad de 33.223.608 ptas por las secuelas, en la cantidad de 80.609 ptas por gastos y en la cantidad que resulte determinada en ejecución de sentencia por los perjuicios que aquella ocasionen las intervenciones quirúrgicas que para corrección de las secuelas se le practiquen". Es declarà la responsabilitat civil directa de l'asseguradora ara demandada. L'anterior sentència va ser confirmada en apel·lació i el 23 de juny de 1995 es declarà executòria.

En el mes de maig del 2000 el Sr. Romeo va ser intervingut quirúrgicament per tal de poder paliar, en la mesura que fos possible, la seqüela que li havia quedat. El 4 de maig del 2001, va demanar al Jutjat competent l'execució de la sentència en aquest punt. La petició va ser admesa a tràmit, es va donar trasllat a l'asseguradora condemnada com a responsable civil i es va demanar l'opinió del metge forense que va informar que, realment, les intervencions quirúrgiques tenien per objecte eliminar o paliar en la mesura que era possible les seqüeles que li havien quedat. Aleshores, i de forma sorprenent, el Jutjat de Instrucció acordà la nul·litat de les actuacions i, declarant que l'acció executiva havia caducat, acordà l'arxiu del procediment penal. Un cop dictada aquesta resolució, el Sr. Romeo reclama el cost d'aquelles intervencions per la via civil.

Mutua General de Seguros s'oposa a la reclamació formulada per aquesta via civil, al·legant les excepcions de litipendència i/o de cosa jutjada, per un doble motiu. Pel que fa al fons, al·lega que El Sr. Romeo ja va ser indemnitzar per les seqüeles i per tant ara no pot reclamar per aquestes intervencions i encara menys interessos de demora des de l'accident quan la despesa que reclama és del 2000.

Les excepcions de litispendència i de cosa jutjada han estat resoltes negativament per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • AAP Barcelona 74/2009, 3 de Abril de 2009
    • España
    • 3 Abril 2009
    ...podía plantear previamente por entender de ella la jurisdicción penal( AAP Barcelona, Sec. 1ª, 28/Feb/2007, ROJ: AAP B 1393/2007 y SAP Barcelona, 04/May/2007, ROJ: SAP B 8449/2007 e)El artículo 400 LEC no es aplicable cuando lo pedido en la segunda demanda presenta un título fáctico y juríd......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR