SAP Barcelona 8/2011, 14 de Enero de 2011

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2011:313
Número de Recurso458/2010
ProcedimientoVERBAL - COGNICIóN
Número de Resolución8/2011
Fecha de Resolución14 de Enero de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 14ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ CATORZENA

Rotlle 458/10

Judici Verbal 1533/2009

Jutjat de 1a. Instància núm. 50 de Barcelona

S E N T È N C I A N.8/2011

Barcelona, catorze de gener dos mil onze

La Magistrada de la Secció Catorzena de l'Audiència Provincial de Barcelona, la Il·lma Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA, HA VIST en apel·lació les actuacions número 1533/2009, seguides pels tràmits del judici verbal en el Jutjat

de 1a Instància núm. 50 de Barcelona a instàncies de Car Service Vehículo de Sustitución, S.L. contra Mapfre Familiar Cia. Seg.

y Reaseg., S.A. i Eloisa, les quals es troben pendents de ser resoltes en virtut del recurs d'apel·lació interposat

per l'actora contra la sentència dictada el dia 4 de març 2010 pel Jutjat de 1a. Instància .

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència objecte d'apel·lació és la següent: "FALLO: Desestimo íntegramente la demanda formulada por Car Service Vehículo de Sustitución, S.L. contra Mapfre Familiar, S.A.S.R., y absuelvo a la demandada de todos sus pedimentos de condena, con imposición de las costas a la actora."

SEGON

L'actora apel·là contra la sentència dictada pel Jutjat de 1a Instància núm. 50 de Barcelona en base als arguments que consten en el seu escrit, del qual es va donar trasllat a la contrapart que s'hi va oposar, remetent-se les actuacions a aquesta Audiència Provincial.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Car Service, vehículo de sustitución SL reclama a Allianz, compañia de seguros y reaseguros SA i a la Sra. Eloisa la quantitat de 941,92# per la cessió d'un vehicle de substitució que va posar a disposició del perjudicat per un accident de trànsit, la responsabilitat del qual s'atribueix a la codemandada, durant els dies que no va poder disposar del seu perquè l'estaven reparant.

La sentència desestima la demanda. Recorre la demandant que, en contra del que es raona en aquesta resolució, invoca la seva legitimació per reclamar el cost del servei que ha prestat així com la necessitat que tenia el perjudicat de disposar d'un cotxe durant tots els dies que no va poder disposar del seu.

L'asseguradora demandada, en oposar-se al recurs, es refereix a tots els motius d'oposició que havia plantejat en contestar la demanda.

SEGON

Car Service ha aportat amb la demanda documentació (doc. 2-6) que resulta suficient per acreditar que aquesta entitat va posar a disposició del marit de la titular del vehicle, amb qui l'assegurat de la demandada havia tingut un accident de trànsit, durant els dies que el seu va romandre en el taller per ser reparat. El Sr. Pablo, autoritzat per la seva esposa, va cedir a Car Service " todas las facultades y acciones [...] para reclamar a la parte causante del accidente de fecha 24 de julio de 2009 [..] el pago de todos los gastos originados por el servicio del vehículo de sustitución durante los días que no ha podido disponer del vehículo siniestrado ". És, precisament, d'aquesta cessió que deriva la legitimació activa de Car Service. D'altra banda, i en contra del que sosté la demandada, el fet que aquesta empresa cedís el cotxe al perjudicat sense contraprestació no vol dir que ens trobem davant d'un contracte simulat, ni tan sols d'un contracte gratuït. No ho comporta el fet que la contraprestació del servei prestat per Car Service no es cobri a aquest perjudicat sinó que la reclamació es formuli directament contra el causant de l'accident i/o l'asseguradora que cobreix la responsabilitat civil derivada de la circulació d'aquell vehicle, precisament en virtut d'aquell contracte de cessió.

No obstant apreciar legitimació en la demandant, cal puntualitzar que el fonament de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Barcelona 515/2012, 8 de Octubre de 2012
    • España
    • October 8, 2012
    .... FONAMENTS DE DRET LA VALORACIÓ DE LES PROVES Diu la sentència citada per recorrent ( SAP, Civil sección 14 del 14 de Enero del 2011 (ROJ: SAP B 313/2011), dictada per magistrada unipersonal, que "[c]om ha mantingut aquesta Secció 14a, entre d'altres en sentències de 27 d'octubre i 27 de n......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR