SAP Girona 21/2011, 24 de Enero de 2011

JurisdicciónEspaña
Fecha24 Enero 2011
Número de resolución21/2011

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE GIRONA

SECCIÓ SEGONA

Rotlle d'apel·lació civil: 642-2.010

Prové: JUTJAT PRIMERA INSTÀNCIA 2 SANT FELIU DE GUÍXOLS

Procediment núm. 202/2010

Classe: Judici verbal.

SENTENCIA 21/2011

Il·lm. Sr. Magistrat Joaquim Fernández Font

Girona, 24 de gener de dos mil onze

En aquesta segona instància ha comparegut com a part apel·lant METROPOLIS, S.A., COMPAÑIA NACIONAL DE SEGUROS Y REASEGUROS, representada

pel procurador JOAN ROS CORNELL, i com a part contra la qual s'apel·la CAMPING MAS SANT JOSEP, S.L., representada pel procurador PERE FERRER FERRER, i defensada pel lletrat FERNANDO VILARROYA ARTIGAS.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Aquest procés es va iniciar arran de la demanda presentada en nom de "METROPOLIS, S.A., COMPAÑIA NACIONAL DE SEGUROS Y REASEGUROS" contra "CAMPING MAS SANT JOSEP, S.L.".

SEGON

La decisió de la Sentència que va posar fi a la primera instància diu així:

"FALLO

Que DESESTIMO LA DEMANDA, interpuesta por interpuesta por la entidad "Metropólis SA, Compañía Nacional de Seguros y Reaseguros", contra la entidad "Camping Mas Sant Josep SL".

Con imposición de costas a la entidad "Metropólis SA, Compañía Nacional de Seguros y Reaseguros"".

TERCER

En aplicació de les normes de repartiment vigents en aquesta Audiència Provincial, aprovades per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha correspost el coneixement d'aquest recurs a la Secció Segona.

QUART

En la seva tramitació s'han observat les normes processals aplicables a aquesta classe de recurs, les parts han efectuat les al·legacions que es poden veure en els respectius escrits presentats en aquesta segona instància, als quals es respon en els fonaments jurídics següents. Es va donar trasllat al Magistrat ponent per a resoldre en data 24 de gener de dos mil onze.

CINQUÈ

Conforme al que estableixen les normes de repartiment indicades, es va designar com a ponent d'aquest recurs l'Il·lm. Sr. Joaquim Fernández Font.

SISÈ

D'acord amb l' article 82.2.1 de la LOPJ, segons la redacció introduïda per la Llei Orgànica 1/

2.009, de 3 de novembre, aquesta Audiència Provincial es constitueix amb un sol Magistrat per resoldre la qüestió litigiosa, ja que el procediment que s'ha tramitat és un judici verbal per raó de la quantia. FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La qüestió que plantegen les parts és eminentment jurídica.

L'asseguradora demandant va pagar a un seu assegurat una quantitat pels danys patits en un "mobil home" que tenia estacionat en el càmping propietat de l'empresa demandada arran d'un robatori. Aquesta indemnització incloïa tant el valor del efectes sostrets com dels danys causats per poder accedir a l'interior del "mobil home".

La demandant, sobre la base de l' article 43 de la Llei de contracte d'assegurança, sol·licita que la demandada li reemborsi la quantitat pagada. Fonamenta aquesta petició en què aquesta darrera no hauria acomplert les seves obligacions contractuals de custòdia amb la diligència necessària.

La demandada es va oposar a questa reclamació al·legant que no tenia cap responsabilitat, perquè del contracte signat pel campista quedava clara l'exoneració de responsabilitat de l'empresa propietària del càmping pels robatoris que poguessin patir dins de les seves instal·lacions. Afegia que aquesta exclusió també té suport en el reglament de règim interior de la federació catalana de càmpings. Subsidiàriament impugnava la quantia dels danys pagats.

La sentència de primera instància ha desestimat la demanda perquè ha considerat que la demandada no ha actuat d'una manera negligent, ja que tenia un servei de vigilància, i perquè l'usuari del càmping coneixia la normativa aplicable.

SEGON

El tema que aquí es planteja ja ha estat resolt per diferents Audiències Provincials, entre elles la nostra.

Així, la sentència d'aquesta mateixa Secció Segona de l'Audiència de Girona de 10 de març de 1.999 deia: "Sin necesidad ahora de pronunciarse acerca de las nuevas formas contractuales y de su regulación, es oportuno convenir que en el presente caso las partes pactan, por una parte, que el usuario del camping abonará un precio cierto por el uso de determinados servicios y bienes que le proporcionará el camping, a saber, el espacio necesario para colocar la caravana, la prestación de determinados servicios por el camping y de ello, a no dudar se extrae que en el contenido del citado contrato se incluye por parte del prestador de los referidos servicios una obligación de guarda y custodia con respecto a las caravanas y a los bienes que en las misma se incluyen." "... hay que hacer notar que el contrato que se perfecciona entre las partes contratantes es un contrato de adhesión, en el sentido de que el aceptante no puede pactar el contenido obligacional del mismo, sino que su libertad contractual...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Madrid 210/2014, 22 de Abril de 2014
    • España
    • 22 Abril 2014
    ...queda exonerado si demuestra que tales daños fueron causados por culpa exclusiva del usuario, como refiere la Audiencia Provincial de Gerona en sentencia de 24 de Enero de 2011 (rollo de apelación 642/10 ), en la que cita resoluciones anteriores en el mismo sentido de la Audiencia Provincia......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR