SAP Girona 160/2011, 11 de Abril de 2011

PonenteJOAQUIN MIGUEL FERNANDEZ FONT
ECLIES:APGI:2011:800
Número de Recurso111/2011
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución160/2011
Fecha de Resolución11 de Abril de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE GIRONA

SECCIÓ SEGONA

Rotlle d'apel·lació civil núm. 111/2011

Prové: JUTJAT PRIMERA INSTÀNCIA 1 FIGUERES

Procediment núm. 236/2010

Classe: Judici verbal

SENTÈNCIA 160/2011

Magistrat: JOAQUIM FERNANDEZ FONT

Girona, 11 d'abril de dos mil onze

En aquesta segona instància ha comparegut com a part apel·lant Argimiro, representat per la procuradora CARME EXPÓSITO RUBIO, i defensat pel lletrat JOSEP AYATS DABAU, i com a part contra la qual s'apel·la VALLDI, SL, representada

pel procurador JOAN ROS CORNELL, i defensada per la lletratada MONTSERRAT RICART SOLE.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Aquest procés es va iniciar arran de la demanda presentada en nom de VALLDI, SL contra Argimiro .

SEGON

La decisió de la Sentència que va posar fi a la primera instància diu així:

"

FALLO

Que ESTIMANDO COMO ESTIMO íntegramente la demanda interpuesta por el Procurador de los Tribunales Sr Illa Romans en nombre y representación de la mercantil VALLDI contra D. Argimiro, DEBO DE CONDENAR Y CONDENO al demandado al pago a la actora de la cantidad de NOVECIENTOS SESENTA Y SIETE EUROS CON DOS CENTIMOS (977, 02) mas los intereses fijados en el fundamento tercero con condena en las costas del procedimiento a la demandada.

Líbrese testimonio de la presente resolución que quedará unida a los autos por testimonio, uniéndose el original al Libro de Sentencias de éste Juzgado. ".

TERCER

En aplicació de les normes de repartiment vigents en aquesta Audiència Provincial, aprovades per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha correspost el coneixement d'aquest recurs a la Secció Segona.

QUART

En la seva tramitació s'han observat les normes processals aplicables a aquesta classe de recurs, les parts han efectuat les al·legacions que es poden veure en els respectius escrits presentats en aquesta segona instància, als quals es respon en els fonaments jurídics següents. Es va donar trasllat al magistrat ponent per a resoldre en data 11 d'abril de 2011.

CINQUÈ

Conforme al que estableixen les normes de repartiment indicades, es va designar com a ponent d'aquest recurs l'Il·lm. Sr. JOAQUIM FERNANDEZ FONT, qui expressa en aquesta Sentència el criteri unànim de la Sala.

SISÈ

D'acord amb l' article 82.2.1 de la LOPJ, segons la redacció introduïda per la Llei Orgànica 1/

2.009, de 3 de novembre, aquesta Audiència Provincial es constitueix amb un sol Magistrat per resoldre la qüestió litigiosa, ja que el procediment que s'ha tramitat és un judici verbal per raó de la quantia.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

En el primer motiu del recurs la part demandada al·lega que el jutge de primera instància ha infringit el que disposa l' article 265 de la LEC perquè ha valorat com a prova uns documents que el demandant no va presentar amb la demanda sinó en el judici.

El que no té en compte l'apel·lant és que ens troben dins d'un procés declaratiu verbal que es va tramitar arran de la seva oposició a la demanda de procediment monitori, el que va determinar la conversió al judici verbal d'acord amb el que disposa l' article 818.2 de la LEC .

Partint d'aquesta premissa, aquest tribunal ja s'ha pronunciat moltes vegades sobre la possibilitat del demandant de presentar documents en el judici.

Per exemple a les sentències de 3 d'abril de 2.006 i de 31 de desembre de 2.005 dèiem:

" PRIMERO. El apelante alega la infracción de lo establecido en los artículos 265.1.1º, 265.2 y 269 todos de la LEC. Entiende que el pronunciamiento condenatorio de primera instancia se basa en unos documentos aportados por el demandante en el acto del juicio verbal, siendo así que el mismo provenía de un procedimiento monitorio instado por dicha parte al que el ahora apelante hizo oposición. Considera que, con base a lo dispuesto en dichos preceptos, la demandante debió haber aportado la totalidad de los documentos en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Valencia 365/2014, 23 de Diciembre de 2014
    • España
    • 23 Diciembre 2014
    ...de un principio de prueba, pero no de toda la que se disponga. En este sentido esta cuestión se ha resuelto ya entre otras en la SAP Girona de 11 abril 2011 . EDJ 2011/165587 al " PRIMERO.- El apelante alega la infracción de lo establecido en los artículos 265.1.1º, 265.2 y 269 todos de la ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR