SAP Girona 57/2011, 14 de Febrero de 2011

PonenteJAIME MASFARRE COLL
ECLIES:APGI:2011:358
Número de Recurso570/2010
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución57/2011
Fecha de Resolución14 de Febrero de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE GIRONA

SECCIÓ SEGONA

Rotlle de apel·lació civil: nº 570/2010

JUTJAT PRIMERA INSTÀNCIA 7 FIGUERES

Actuacions núm. 133/2009

Classe: Divorci contenciós ( art.770-773 lec )

SENTENCIA 57/2011

Il·lms. Srs.:

PRESIDENT

Sr. JOSÉ ISIDRO REY HUIDOBRO

MAGISTRATS

Sr. JOAQUIM MIQUEL FERNÁNDEZ FONT

Sr. JAUME MASFARRÉ COLL

Girona, 14 de febrer de dos mil onze.

VIST, davant aquesta Sala el Rotlle d'apel·lació núm. 570/2010, en el que ha sigut part apel·lant Edmundo, representat pel Procurador

CARLOS JAVIER SOBRINO CORTÉS i defensat pel Lletrat JOSE ANTONIO GARCIA GONZALEZ.

Ha sigut part apel·lada Teodora, representada per la Procuradora CARME PEIX ESPIGOL i defensada per la Lletrada SONIA TRILLA.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

El present procés es va iniciar mitjançant la demanda presentada en nom de Edmundo contra Teodora .

SEGON

La sentència que posa fi a la primera instància diu en la seva part dispositiva:

"FALLO

DISPONGO la disolución del matrimonio entre D. Edmundo y Dª. Teodora por divorcio, con todos los efectos legales inherentes a esta resolución.

Confirmo la atribución del domicilio conyugal, sito en la calle DIRECCION000 nº NUM000, de Vilasacra, a Dª. Teodora mientras no se adopte una resolución sobre la disolución del régimen matrimonial y, en su caso, sobre la liquidación del patrimonio común.".

TERCER

En aplicació de les normes de repartiment vigents en aquesta Audiència Provincial, aprovats per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha pertocat el coneixement del present recurs a la Secció Segona.

QUART

En la tramitació s'han observat les normes processals aplicables a aquest classe de recurs, havent efectuat les parts les al.legacions que poden veure's en els respectius escrits presentats en aquesta segona instància. Es va assenyalar per la deliberació i votació del recurs el dia 8 de febrer de dos mil onze.

CINQUÈ

Conforme el que disposen les indicades normes de repartiment, es va designar ponent d'aquest recurs a l'Il·lm. Sr. JAUME MASFARRÉ COLL.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

El Sr. Edmundo manté en aquesta alçada la seva petició de demanda per tal que li sigui atribuït l'ús del que va ser domicili conjugal dels ara litigants, situat a la localitat de Vilasacra.

El primer que cal dir és que l'ara recurrent, en la seva demanda presentada a la instància, es va limitar, pel que fa al tema de l'habitatge que tractem, a centrar la seva petició en l'atribució del seu ús, i va deixar fora de l'objecte d'aquest procés els temes de la seva titularitat, contribució econòmica de les parts per comprar- lo, etc., a què fa esment en el seu escrit d'apel·lació. Per tant, aquests temes no han estat objecte de consideració i resolució a la instància i no poden tampoc ser-ho en aquesta alçada.

Sens perjudici de les accions que la representació del Sr. Edmundo anuncia amb relació al tema de la propietat de l'habitatge i, si s'escaigués, de la liquidació del patrimoni comú, el cert és que aquesta resolució ha de partir del fet que, formalment, l'habitatge consta a nom d'ambdós litigants per meitats parts indivises.

De fet, en la part final del seu recurs l'apel·lant ja admet que aquesta situació condiciona la resolució a prendre. En concret ens diu el següent: " Dicho sea subsidiariamente, y habida cuenta de las circunstancias expuestas de problemática sobre la titularidad formal de la vivienda, y en tanto no se resuelva dicho conflicto por la oportuna resolución del nuevo procedimiento declarativo que se incoe al efecto o en último caso hasta la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATSJ Cataluña , 13 de Febrero de 2012
    • España
    • 13 Febrero 2012
    ...la Sentencia de fecha 14 de febrero de 2011 dictada por la Sección 2a de la Audiencia Provincial de Girona en el rollo de apelación núm. 570/10 . Por providencia de fecha 13 de enero de 2012 se dio traslado a las partes personadas sobre la posible causa de inadmisión del recurso interpuesto......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR