SAP Barcelona 478/2011, 1 de Diciembre de 2011

PonenteMARTA RALLO AYEZCUREN
ECLIES:APB:2011:13151
Número de Recurso472/2011
ProcedimientoINCIDENTE
Número de Resolución478/2011
Fecha de Resolución 1 de Diciembre de 2011
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 15ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ 15a

rotlle n. 472/2011-1

INCIDENT CONCURSAL 34/2011

J. MERCANTIL 1 BARCELONA

SENTÈNCIA núm. 478/2011

Il·lms. Srs.:

IGNACIO SANCHO GARGALLO

MARTA RALLO AYEZCUREN

LUIS GARRIDO ESPA

Barcelona, 1 de desembre de 2011.

Vistes en grau d'apel·lació davant la Secció 15a d'aquesta Audiència Provincial, les actuacions d'incident concursal número 34/2011, seguides davant el Jutjat Mercantil número 1 de Barcelona, en el concurs 729/2010, de ARMERO MARÍN TOAN, S.L., a instàncies de BANCO DE SANTANDER, S.A., representada pel procurador Sr. Ildefonso Lago Pérez i defensada pel lletrat Sr. Alberto Gil Maristany, contra ARMERO MARÍN TOAN, S.L., representada pel procurador Sr. Antonio Para Martínez i defensada pel lletrat Sr. Luis

A. Gonzalo Hernández, i contra l'ADMINISTRACIÓ CONCURSAL. Aquest tribunal coneix de les actuacions en virtut del recurs d'apel·lació interposat per BANCO DE SANTANDER, S.A., contra la sentencia dictada pel jutjat el 10 de març de 2011 .

ANTECEDENTS DE FET

  1. La sentència del jutjat diu en la part dispositiva: "Desestimar la demanda del actor referido en el encabezamiento frente a la Administración Concursal y la concursada en el sentido expuesto en el cuerpo de esta resolución ."

  2. BANCO DE SANTANDER, S.A. va interposar recurs d'apel·lació contra la sentència i, admès en ambdós efectes, les actuacions es van remetre a aquesta Sala, prèvia citació a termini de les parts. Comparegudes aquestes, es van seguir els tràmits legals i es va assenyalar per votació i decisió el dia 9 de novembre de 2011.

    Ponent: la magistrada MARTA RALLO AYEZCUREN.

    FONAMENTS DE DRET

  3. L'Administració concursal del concurs d'ARMERO MARÍN TOAN, S.L. va classificar el crèdit de BANCO DE SANTANDER, derivat del contracte de leasing subscrit entre l'entitat creditícia i la concursada, el 28 de març de 2008, com a crèdit concursal, amb privilegi especial, tant pel que fa a l'import corresponent a les quotes vençudes i impagades amb anterioritat a la declaració de concurs, com a les quotes del leasing pendents de venciment després de la declaració. La creditora, BANCO DE SANTANDER, va instar l'incident concursal, en impugnació de la llista de creditors i en reclamació que es reconeguessin com a crèdits contra la massa les quotes de leasing amb venciment posterior a la declaració del concurs.

    Desestimada la demanda incidental pel jutjat mercantil, BANCO DE SANTANDER apel·la contra la sentència i en demana la revocació. La part apel·lant reitera l'al·legació que els crèdits corresponents a les quotes dels arrendaments financers que es meritin amb posterioritat a la declaració de concurs han de ser satisfets com a crèdits contra la massa mentre els contractes es trobin vigents.

  4. Tal com exposa el recurs d'apel·lació, aquesta Secció 15a, que havia mantingut el criteri que defensa BANCO DE SANTANDER, va reconsiderar la qüestió en la sentència de 9 de novembre de 2010 (rotlle d'apel·lació 359/2010 ). A partir d'aquella resolució, hem estimat que els crèdits per les quotes de leasing que es meritin després de la declaració de concurs tenen la consideració de crèdits concursals.

    La part apel·lant, quan interposa el recurs, coneix les raons del canvi de criteri d'aquest tribunal sobre la qüestió controvertida. En un argumentat escrit, amb citacions legals i doctrinals, BANCO DE SANTANDER defensa que el contracte d'arrendament financer és un contracte amb obligacions recíproques pendents de compliment per ambdues parts, al llarg de la seva vigència, i considera que el nou criteri del tribunal se separa de la norma mitjançant una interpretació que la part recurrent estima més que discutible.

    Comprenem la discrepància de la part actora incidental respecte del criteri actual d'aquest...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STS 33/2014, 11 de Febrero de 2014
    • España
    • 11 Febrero 2014
    ...la sentencia dictada, con fecha 1 de diciembre de 2011, por la Audiencia Provincial de Barcelona (Sección 15ª), en el rollo de apelación nº 472/2011 , dimanante de los autos de incidente concursal nº 34/2011 del Juzgado de lo Mercantil nº 1 de Barcelona, con pérdida del depósito constituido......
  • ATS, 1 de Octubre de 2013
    • España
    • 1 Octubre 2013
    ...la sentencia dictada, con fecha 1 de diciembre de 2011, por la Audiencia Provincial de Barcelona (Sección 15ª), en el rollo de apelación nº 472/2011 , dimanante de los autos de incidente concursal nº 34/2011 del Juzgado de lo Mercantil nº 1 de - Mediante diligencia de ordenación de 13 de en......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR