SAP Tarragona 11/2012, 10 de Enero de 2012

JurisdicciónEspaña
Número de resolución11/2012
Fecha10 Enero 2012

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECCIÓ TERCERA

APEL·LACIÓ 386/2011

PROCEDIMENT ORDINARI 1 000/2010

JUTJAT DE PRIMERA INSTÀNCIA I INSTRUCCIÓ NÚM. 1 DE AMPOSTA

SENTÈNCIA

PRESIDENT:

GUILLERMO ARIAS BOO

MAGISTRATS

JOAN PERARNAU MOYA

MANUEL GALÁN SÁNCHEZ

Tarragona, deu de gener de dos mil dotze

Vist en aquesta Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Tarragona el recurs d'apel·lació que ha interposat la procuradora M. José Margalef Valldepérez, en representació de la Sra. Silvia, defensada per l'advocat Agustín M. Chapa Ruiz, contra la sentència dictada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 d'Amposta, amb data de vint-i-tres de maig de dos mil onze, a les seves actuacions 1000/2010, en què han estat parts, com a demandant, la pròpia apel·lant, i, com a demandada, Caixa d'Estalvis del Penedès.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

La resolució impugnada té aquesta part dispositiva: "Que desestimo la demanda promovida por doña Silvia contra la entidad bancaria Caixa penedès, con imposición a la actora de las costas causadas."

Segon

La demandant hi va interposar un recurs d'apel·lació, pels motius que va trobar adients.

Tercer

Se'n va donar trasllat, del recurs, a la demandada, que s'hi va oposar pels motius que va considerar adequats.

Hi ha actuat com a ponent el magistrat GUILLERMO ARIAS BOO.

FONAMENTS DE DRET

Primer

BREU HISTÒRIA DEL CAS. Amb data de vint-i-sis de maig de dos mil sis, Silvia va subscriure amb PROMOGESER, SL, un contracte de permuta de sòl pel lliurament d'una part d'una obra futura. Com a garantia del compliment de les obligacions de la promotora immobiliària, Caixa d'Estalvis del Penedès va expedir un aval a primer requeriment, en virtut del qual, li havia de pagar a la cedent del terreny dos-cents quaranta mil euros si, transcorregut un termini de vint-i-quatre mesos a comptar des de l'obtenció de la llicència d'obres, la referida promotora no havia complert amb les seves obligacions. Va passar que la promotora no va obtenir, ni tan sols, la llicència d'obres, i que va desaparèixer del tràfic mercantil. Així que, transcorreguts dos anys des de la sol·licitud de la llicència d'obres, la cedent dels terrenys on s'havien de fer va considerar que les obligacions de la promotora restaven irremissiblement abocades l'incompliment. De manera que va requerir l'avaladora perquè li lliurés els dos-cents quaranta mil euros que s'havia compromès a fer efectius arribat aquest cas. La interpel· lada, però, hi va objectar que la reclamant no havia complert alguns dels requisits a què es condicionava l'efectivitat de l'aval, ja que no hi havia adjuntat, a la petició, la fotocòpia de la llicència d'obres, i, d'altra banda, no havia passat el termini de vint-i-quatre mesos des de l'atorgament de la llicència, atès que aquesta no havia estat concedida. La reclamant va reiterar la seva petició per la via judicial, i la jutge de primera instància li va donar la raó a l'avaladora: va dictar una sentència de desestimació íntegra de la demanda. La demandant hi ha interposat, aleshores, un recurs d'apel·lació, on torna a fer la mateixa petició.

Segon

INTERPRETACIÓ DE LES CLÀUSULES DEL CONTRACTE D'AVAL. La demandant qualificava la clàusula que condicionava...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 16 de Abril de 2013
    • España
    • April 16, 2013
    ...dictada en segunda instancia, el 10 de enero de 2012, por la Audiencia Provincial de Tarragona, Sección 3ª, en el rollo de apelación n.º 386/2011 , dimanante del juicio ordinario n.º 1000/2010, seguido ante el Juzgado de Primera Instancia e Instrucción n.º 1 de - Por la indicada Audiencia P......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR