SAP Tarragona 106/2012, 10 de Febrero de 2012

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2012:816
Número de Recurso479/2011
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución106/2012
Fecha de Resolución10 de Febrero de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECC. 3a

Apel lació 479/11

Ordinari 750/10 del Jutjat de 1a Instància 6 de Tarragona

S E N T E N C I A

PRESIDENT

Il lm. Sr. GUILLERMO ARIAS BOO

MAGISTRATS

Il lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA

Il lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 10 de febrer de 2012

Vist en aquesta Secció 3a de la Audiència Provincial recurs d'apel lació interposat per PORT AVENTURA S.A. i ZURICH INSURANCE PLC SUCURSAL EN ESPAÑA, representats en aquesta instància pel Procurador/a Sr. Elías Arcalís i defensats pel Lletrat/da Sr. Dalmau Cardona, contra Sentència del Jutjat de 1a Instància 6 de Tarragona de data 3-5-2011, en procediment Ordinari 750/10, sent part actora Groupama Seguros y Reaseguros S.A., i part demandada la recurrent.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La Sentència d'instància disposa: "Estimo parcialment la demanda formulada per Groupama Seguros y Reaseguros S.A. contra les entitats PORT AVENTURA S.A. i ZURICH INSURANCE PLC SUCURSAL EN ESPAÑA, condemno a les últimes a pagar solidàriament a l'actora la quantitat de 409.582 euros, més els interessos legals des de la interpel lació judicial i sense fer pronunciament exprés sobre les costes del procediment".

SEGON

En data 21-6-2011 es va presentar per PORT AVENTURA S.A. i ZURICH INSURANCE PLC SUCURSAL EN ESPAÑA recurs d'apel lació contra la Sentència d'instància.

TERCER

Groupama Seguros y Reaseguros S.A. en data 13-7-2011 es va oposar al recurs.

QUART

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

VIST i sent el Ponent l'Il lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA,

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Es va interposar demanda reclamant el pagament de 819.163,92 euros, que és el que l'actora va pagar a la seva assegurada per un sinistre ocorregut el dia 12-7-2008 a Vila-seca; tal sinistre és que va quedar inundat l'hotel que s'estava construint i era assegurat per l'actora, causant-se danys que van ser indemnitzats en la quantia que aquí es reclama; s'interposa la demanda contra PORT AVENTURA S.A. i la seva asseguradora ZURICH INSURANCE PLC SUCURSAL EN ESPAÑA, al ser PORT AVENTURA S.A. la propietària del golf situat a prop de l'hotel i -es diu- la causant dels danys, ja que la causa de la inundació s'atribueix a que d'un marge o pendent del camp de golf es varen desprendre terres, pedres i altres materials que varen obturar els embornals dels carrers que van a l'hotel i varen causar la inundació d'aquest.

La sentència impugnada estima parcialment la demanda, considerant el Jutge a quo que la inundació de l'hotel que s'estava construint va ser fruit de diferents causes concurrents, però sent la causa principal o més transcendent de tal inundació el fet que d'un marge del camp de golf es desprenguessin terres, pedres i altres materials que varen obturar els embornals dels carrers que van a l'hotel, i que no funcionés el col lector allí construït, atorgant a la demandada un percentatge del 50% en la causació del dany.

Interposen recurs les demandades al legant error en la valoració de la prova, al legant que el fet causant del dany varen ser les pluges extraordinàries caigudes aquell dia.

SEGON

Segons reiterat criteri jurisprudencial, la valoració probatòria és facultat dels Tribunals sostreta als litigants, els quals encara que evidentment poden aportar les proves que la Llei autoritza, de cap manera poden tractar d'imposar-la als Jutjadors, ja que no pot substituir-se la valoració que el Jutjador fa de tota la prova legalment practicada per la valoració que de la mateixa fa la part recurrent, al correspondre la valoració de la prova única i exclusivament al Jutjador i no a les parts, valoració que ha de fer de manera lliure però mai arbitrària. Mitjançant el recurs d'apel lació, es transfereix al Tribunal de segona instància o ad quem el coneixement ple de la qüestió, però quedant reduïda la seva funció a verificar si la valoració conjunta del material probatori feta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 16 de Abril de 2013
    • España
    • 16 Abril 2013
    ...dictada en segunda instancia, el 10 de febrero de 2012, por la Audiencia Provincial de Tarragona, Sección 3.ª, en el rollo de apelación n.º 479/2011 , dimanante del juicio ordinario 750/2010, seguido ante el Juzgado de Primera Instancia n.º 6 de - Por la indicada Audiencia Provincial de Mad......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR