SAP Barcelona 650/2012, 20 de Junio de 2012

PonenteSANTIAGO VIDAL MARSAL
ECLIES:APB:2012:7658
Número de Recurso82/2012
ProcedimientoAPELACIóN PENALES RáPIDOS
Número de Resolución650/2012
Fecha de Resolución20 de Junio de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 10ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

Sala Penal. Secció desena

Recurs d'Apel.lació nº 82/12-C

Procediment Abreujat nº 517/11

Jutjat Penal nº 28 de Barcelona

S E N T È N C I A

Il.lms/a magistrats/ada

Sra.MONTSERRAT COMAS ARGEMIR CENDRA

Sr. SANTIAGO VIDAL I MARSAL

Sra ESMERALDA RIOS SAMBRENARDO

Barcelona, vint de juny de dos mil dotze

Vist en grau d'apel.lació per aquesta Secció desena de l'Audiència provincial, el procediment abreujat nº 517/11 del Jutjat Penal nº 28 dels de Barcelona, en tràmit en aquest tribunal de segona instància amb motiu del recurs formalitzat per la representació processal de l'acusació particular exercida per Socorro, contra la sentència dictada per l'esmentat òrgan unipersonal el dia 21 de març de 2012, per delicte de trencament de mesura cautelar de prohibició d'apropament imposada a Cecilio . Ha estat designat ponent l'Il.lm Sr. SANTIAGO VIDAL I MARSAL, qui exposa la decisió unànime de la Sala.

Antecedents Processals

Primer

La part dispositiva de la sentència apel·lada recull el següent contingut literal: " FALLO que debo condenar y condeno al acusado Cecilio como autor de un delito continuado de quebrantamiento de medida cautelar, sin concurrir circunstancias, a la pena de 22 meses de multa, con cuota diaria de 6 euros y responsabilidad personal subsidiaria een caso de impago, de un día de privación de libertad por cada dos cuotas impagadas. Le impongo las costas procesales causadas excluidas las de la acusación particular. Le condeno como autor de una falta de amenazas a la pena adicional de 15 días de multa con igual cuota y responsabilidad personal subsidiaria".

Segon

Contra l'esmentada resolució va interposar -dins de termini legal- recurs d'apel·lació la defensa de l'Acusació Particular. Admès a tràmit per provisió de 16 d'abril de 2012, prèvia impugnació del Fiscal i de la part acusada es van elevar les actuacions a aquesta Sala. Per diligència de 31.5.12 es va designar magistrat ponent i es va assenyalar el proppassat dia 13 de juny per a deliberació, votació i decisió. No s'ha celebrat vista pública en no haver estat sol·licitada pel recurrent ni considerar-la necessària el tribunal.

Tercer

En la tramitació d'aquest recurs s'han respectat totes les prescripcions exigides per la llei d'enjudiciament criminal.

FETS PROVATS S'accepta el relat fàctic de la sentència apel·lada que es dóna per íntegrament reproduït a fi d'evitar reiteracions inútils.

FONAMENTS DE DRET

  1. La recurrent fonamenta l'apel·lació en un únic motiu: Hipotètica infracció de preceptes legals per aplicació indeguda de l' art. 124 del Codi Penal i 240.3 de la Lecrim, atès que no s'ha condemnat en costes de la part denunciant que va comparèixer en el procediment exercint l'Acusació Particular.

    Justifica el recurs la petició de condemna en costes a aquesta l'Acusació Particular, desestimada pel jutge penal "a quo", en el fet que la imputació formalitzada en el tràmit de conclusions definitives era la mateixa que sostenia el Ministeri Fiscal, és a dir, un trencament de mesura cautelar consistent en prohibició d'apropament i comunicació amb la víctima, tipificada en l' art. 468.2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 artículos doctrinales
  • La injusticia de las costas en el proceso penal
    • España
    • Anuario de Derecho Penal y Ciencias Penales Núm. LXVIII, Enero 2015
    • 1 Enero 2015
    ...y Ss. en citas inmediatamente anteriores. [110] Como no pocas veces se confunde radicalmente en apelación; por todas cit. SAP Barcelona, Sección 10.ª, 20-VI-2012, ya que a partir de la interpretación del TS, sin base legal ninguna, se toma en cuenta que «la inclusión de las costas de la acu......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR