AAP Lleida 100/2012, 18 de Septiembre de 2012

PonenteALBERTO GUILAÑA FOIX
ECLIES:APL:2012:528A
Número de Recurso544/2011
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución100/2012
Fecha de Resolución18 de Septiembre de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE LLEIDA

Secció segona

Rotlle núm. 544/2011

Procediment ordinari núm. 223/2011

Jutjat Primera Instància 6 Lleida

INTERLOCUTÒRIA núm.100/2012

PRESIDENT/A:

IL·LM. SR. ALBERT GUILANYÀ I FOIX

MAGISTRATS/ADES:

IL·LM. SR. ALBERT MONTELL GARCIA

IL·LMA. SRA. ANA CRISTINA SAINZ PEREDA

Lleida, divuit de setembre de dos mil dotze

La secció segona d'aquesta Audiència Provincial, formada per les persones que s'esmenten al marge, ha vist, en grau d'apel· lació, les actuacions de Procediment ordinari número 223/2011, seguides davant del Jutjat de Primera Instància núm. 6 de Lleida, rotlle de sala número 544/2011, en virtut del recurs d'apel·lació interposat contra la Interlocutòria de data vint -i- nou de juliol de dos mil onze dictada i la Interlocutòria de data 12 de setembre de 2011 d'aclariment de la resolució anterior, dictades en el procediment esmentat. La part actora, Joaquina és apel·lant, representada per la procuradora DIVINA LLUISA DE MUELAS DRUDIS i defensada per la lletratada SANDRA PEREZ HUERTA . Les parts demandades, MUTUA ASEPEYO I Camilo

, són apel·lades, representade per la procuradora MªCARMEN RULL CASTELLO i assistides per la lletrada Mª TERESA MINGUELLA BRETRÁN. És ponent d'aquesta resolució el magistrat l'Il·lm. Sr. ALBERT GUILANYÀ I FOIX.

FETS

PRIMER

La transcripció literal de la part dispositiva de la interlocutòria definitiva dictada en data vinti-nou de juliol de dos mil onze, és la següent: "

PART DISPOSITIVA

PRIMER

ESTIMO l'al·legació de falta de jurisdicció d'aquest Jutjat per conèixer de la demanda plantejada. I per tant es declara la falta de JURISDICCIÓ d'aquest Jutjat per conèixer d'aquestes actuacions esmentades en els fets d'aquesta resolució d'aquest assumpte.

La part actora podrà interposar la esmentada demandada davant la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

SEGON

Aixeco la suspensió decretada. I ordeno l'arxiu de les presents actuacions. [...]" La interlocutòria anterior ha esta ha esta aclariada per Interlocutòria de data 12 de setembre de 2011, la part dispositiva de la qual, diu literalment:

" PART DISPOSITIVA

DISPOSO afegir els RAONAMENTS JURÍDICS de la interlocutòria de data 29 de juliol de 2011: " Tercer.- De conformitat amb el que estableix l' art. 394 LEC en els processos declaratius, les costes de la primera instància s'han d'imposar a la part que hagi vist rebutjades totes les seves pretensions. Es condemna al pagament de les costes a la part actora, en estimar l'al·legació de falta de jurisdicció d'aquest jutjat."

Afegir a la DECISIÓ : "TERCER.- Condemno a la part actora, Joaquina, al pagament de les costes d'aquest procediment." [...]"

SEGON

Contra la interlocutòria definitiva anterior, la part actora va interposar recurs d'apel·lació, que el Jutjat va admetre i en va donar trasllat a l'altra part, la qual s'hi va oposar. A continuació, va trametre les actuacions a aquesta Audiència, secció segona.

TERCER

Un cop rebudes les actuacions, el Tribunal va disposar formar rotlle i va designar magistrat ponent al qual es van lliurar les actuacions perquè, després de deliberar, proposés a la Sala la resolució oportuna. Es va assenyalar el dia 18 de setembre de 2012 per a la votació i decisió.

QUART

En la tramitació d'aquesta segona instància s'han observat les prescripcions legals essencials del procediment.

RAONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

La part actora recorre contra la sentència de primera instància i ho fa al·legant dos motius de recurs, a saber: en primer lloc, la indeguda dictació de la interlocutòria de data 12 de setembre de 2011 atès que infringeix el que disposen els articles 214 i 215 de la LEC en quan a la invariabilitat de les resolucions i la impossibilitat de modificar-les; en segon lloc, infracció de l' article 63 de la LEC atès que aquell regula la declinatòria i en cap lloc s'estableix que en cas de ser estimada s'hagin d'imposar-se les costes a la part actora.

La part apel·lada s'oposa la recurs i demana la íntegra confirmació de la sentència de primera instància.

SEGON

Dos són els motius concrets que fa valer la part apel·lant en aquesta segona instància contra la interlocutòria de data 12 de setembre de 2011 que complementa la de 29 de juliol de 2011 i imposa les costes de l'incident de declinatòria a la part actora a l'haver-se estimat aquella.

El primer dels motius de recurs es fonamenta en la infracció dels articles 214 i 215 de la LEC, però resulta que justament aquests preceptes són els que autoritzen al jutge a quo ha fer el que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • AAP Lleida 69/2020, 20 de Abril de 2020
    • España
    • 20 Abril 2020
    ...específ‌ica remite a la aplicación general del art.394 LEC junto con el criterio referido por la AP de Lleida en Auto nº 100/2012 de 18 de septiembre y en consecuencia existiendo estimación de la declinatoria planteada y no habiendo sido alegadas ni concurriendo serias dudas de hecho o dere......
  • SAP Valencia 559/2017, 30 de Octubre de 2017
    • España
    • 30 Octubre 2017
    ...en el Auto apelado. Como señala, entre otras, la Audiencia Provincial de Lérida (sección 2) en Auto de 18 de septiembre de 2012 (ROJ: AAP L 528/2012 - ECLI:ES:APL:2012:528A) con cita del Auto de la Audiencia de Madrid de 24 de mayo de " ... al no tener un precepto específico la declinatoria......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR