SAP Tarragona 299/2012, 24 de Julio de 2012

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2012:1594
Número de Recurso188/2012
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución299/2012
Fecha de Resolución24 de Julio de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECC. 3a

Apel lació 188/12

Ordinari 1096/09 del Jutjat de 1a Instància 2 d'Amposta

S E N T È N C I A

PRESIDENT

Il lm. Sr. GUILLERMO ARIAS BOO

MAGISTRATS

Il lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA

Il lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 24 de juliol de 2012

Vist en aquesta Secció 3a de la Audiència Provincial recurs d'apel lació interposat per MANRESANA DE INMUEBLES S.L. i Oscar, representats en aquesta instància pel Procurador/a Sra. Martínez Bastida i defensats pel Lletrat/da Sr. Utgès Vallespí, contra Sentència del Jutjat de 1a Instància 2 d'Amposta de data 14-10-2011, en procediment Ordinari 1096/09, en el que figura com a demandant la recurrent, i com a demandada Espais Urbans d'Ilercavònia S.R.L.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En data 28-11-2011 es va presentar per MANRESANA DE INMUEBLES S.L. i Oscar recurs d'apel lació contra la Sentència d'instància que disposa: "Estimo parcialment la demanda promoguda per MANRESANA DE INMUEBLES S.L. contra Espais Urbans d'Ilercavònia S.R.L. Declaro que la servitud existent al contracte de compravenda de 17-12-1979 és una servitud voluntària de llums i vistes, i que aquesta servitud té el següent contingut: "La finca matriz registral NUM000 número constituye a favor de la finca segregada y vendida servidumbre al objeto de esta última pueda, en su linde Norte que delimitará con el patio que queda de propiedad de la vendedora, en una línea de 26 metros a contar desde el lado Este de la misma, no así en los restantes 6 metros 10 centímetros por esta pared medianera con la edificación que en su día pueda efectuarse, dejar aberturas para ventanas y balcones que no deberán rebasar los 60 cm de saliente en la línea de fachada, tres de los cuales, sin embargo, se le permite que estén a 30 cm del suelo" . Doneu compliment a la servitud per ambdues parts en el termes exposats. No es fa expressa condemna en costes".

SEGON

Espais Urbans d'Ilercavònia SRL en data 16-2-2012 es va oposar al recurs.

TERCER

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

VIST i sent el Ponent l'Il lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA,

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Es va interposar demanda per MANRESANA DE INMUEBLES S.L. i Oscar demanant que es reconegués tenir a les seves dues finques (les núm. NUM001 i NUM002 del Registre de la propietat 1 d'Amposta) una servitud de llums i vistes sobre la finca NUM000 del Registre de la propietat 1 d'Amposta propietat de la demandada; i també que es declarés que tal servitud és sobre la totalitat de la finca servent (la finca NUM000 ), amb l'amplada que aquesta té de 4,70 m en un extrem i 5 m en l'altra extrem, o, subsidiàriament, en l'amplada mínima necessària segons la normativa urbanística municipal per al patis interiors i la ventilació d'habitacions.

La sentència d'instància declara que tenen els actors una servitud voluntària de llums i vistes sobre la finca de la demandada, però desestima la segona petició, la relativa a l'amplada de la mateixa, al considerar que s'ha d'estar estrictament al títol de constitució de la servitud, que és el contracte de compravenda de 27-12-1979.

SEGON

I nterposa recurs la part actora al legant infracció del Dret civil de Catalunya.

Són fets provats els següents:

1) La servitud aquí objecte del plet es va constituir pel contracte de compravenda de data 27-12-1979 (doc. 13 de la demanda), pel qual la venedora i propietària de la finca NUM000 va segregar i vendre a la compradora una parcel la, i va constituir a favor de la mateixa la següent servitud: "La finca matriz registral NUM000 constituye a favor de la finca segregada y vendida servidumbre al objeto de que esta última pueda, en su linde Norte que delimitará con el patio que queda de propiedad de la vendedora, en una línea de 26 metros a contar desde el lado Este de la misma, no así en los restantes 6 metros 10 centímetros por ser esta pared mediera con la edificación que en su día pueda efectuarse, dejar aberturas para ventanas o balcones que no deberán rebasar los 60 centímetros de saliente de la línea de fachada, 3 de los cuales, sin embargo, se le permite que estén a 30 centímetros del suelo" .

2) La finca dominant és actualment les dues finques dels actors, i la finca servent és actualment la finca de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Tarragona 401/2012, 23 de Octubre de 2012
    • España
    • 23 Octubre 2012
    ...Codi Civil estatal quan, estant les finques a Catalunya, l'aplicable és el Codi Civil de Catalunya. Com ja dèiem a la nostra SAP Tarragona de 24 de juliol de 2012, aquesta es una qüestió ja tractada per la doctrina del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, sent especialment il lustrat......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR