AAP Lleida 8/2013, 24 de Enero de 2013

PonenteALBERT MONTELL GARCIA
ECLIES:APL:2013:75A
Número de Recurso62/2012
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución8/2013
Fecha de Resolución24 de Enero de 2013
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE LLEIDA

Secció segona

Rotlle núm. 62/2012

Execució hipotecària núm. 958/2010

Jutjat Primera Instància 4 Lleida (ant.CI-4)

INTERLOCUTÒRIA núm. 8/2013

PRESIDENT :

En ALBERT GUILANYA I FOIX

MAGISTRATS/ADES :

En ALBERT MONTELLL GARCIA

Na ANA CRISTINA SAINZ PEREDA

Lleida, vint-i-quatre de gener de dos mil tretze

La secció segona d'aquesta Audiència Provincial, formada per les persones que s'esmenten al marge, ha vist, en grau d'apel· lació, les actuacions de execució hipotecària número 958/2010, seguides davant del Jutjat de Primera Instància núm. 4 de Lleida (ant.ci-4), rotlle de sala número 62/2012, en virtut del recurs d'apel·lació interposat contra la interlocutòria de data set de setembre de dos mil onze aclarida per interlocutòria de data deu de novembre de dos mil onze dictada en el procediment esmentat. La demandant, IBERCAJA S.A.U. és apel·lant, representada pel procurador JORDI DAURA RAMON i defensada pel lletrat Joan M. Nadal Reimat. Els demandats Araceli, representada per la procuradora MARIA ORTIZ SALILLAS i defensada per la lletrada VANESSA FERNANDEZ FRANCH, i Elena, representada pel procurador RICARDO PALA CALVO i defesensada pel lletrat JAUME PIÑOL ALENTA, són apel·lats. És ponent d'aquesta resolució el magistrat ALBERT MONTELLL GARCIA.

FETS

PRIMER

La transcripció literal de la part dispositiva de la interolocutòria dictada en data set de setembre de dos mil onze, és la següent: "Se desestima el recurso de revisión interpuesto contra el Decreto nº 197/11 de fecha 28 de marzo de 2011 dictdo en este procedimiento [...]"

I la transcripció literal de la part dispositiva de la interlocutòria dictada en data deu de novembre de dos mil onze, és la següent: "Se acuerda la rectificación del Auto de fecha 7 de septiembre de 2011, dictado en este procedimiento, en los términos descritos en los antecedentes de hecho de la presente resolución"

La rectificació a que es refereix aquesta par dispositiva és " MODO DE IMPUGNACION : mediante recurso de APELACIÓN ( artículo 66.1 LECn ) ante la Audiencia Provincial de Lleida ( artículo 455 LECn ). El recurso se preparará por medio de escrito presentado en este Juzgado en el plazo de CINCO DIAS, limitado a citar la resolución apelada, manifestando la voluntad de recurrir, con expresión de los pronuncamientos que mpugna ( artículo 457.2 LECn )"

SEGON

Contra l'anterior interlocutòria, la demandant, IBERCAJA S.A.U. va interposar un recurs d'apel·lació, que el Jutjat va admetre i en va donar trasllat a les altres parst, que el van impugnar. A continuació, va trametre les actuacions a aquesta Audiència, secció segona.

TERCER

Un cop rebudes les actuacions, el Tribunal va disposar formar rotlle i va designar magistrat/ ada ponent al/a la qual es van lliurar les actuacions perquè, després de deliberar, proposés a la Sala la resolució oportuna. Es va assenyalar el dia 21 de gener de 2013 per a la votació i decisió.

QUART

En la tramitació d'aquesta segona instància s'han observat les prescripcions legals essencials del procediment.

RAONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

La interlocutòria recorreguda desestima un recurs de revisió contra el Decret de la Sra. Secretària Judicial, pel qual, en aplicació de l' art. 693.3 de la LEC, declara alliberats els béns hipotecats i acorda practicar la taxació de costes, per bé que atès que la deutora executada que ha realitzat la consignació, Sra. Araceli, té reconegut el dret d'assistència jurídica gratuïta, resolt que no està obligada al pagament de les costes segons el que disposa l' art. 36.2 de la Llei 1/96, de 10 de gener .

SEGON

L' art. 693.3 de la LEC, preveu el què s'ha anomenat com a "rehabilitació" de la hipoteca, de forma que consignant la quantitat que per principal i interessos estigués vençuda en el moment de presentació de la demanda, incrementada amb els venciments del préstec i els interessos de demora que s'hagin arribat a produir al llarg del procediment, pot alliberar el bé hipotecat del procediment d'execució. Només amb posterioritat a que s'hagin pagat o consignat les quantitats esmentades, és quan s'han de taxar les costes en la forma que estableix l'art. 693.3, i ja s'hagin pagat, és quan el Secretari ha de dictar un decret alliberant el bé i declarant acabat el procediment. Així, doncs, la forma correcta de procedir és, primer, taxar les costes i aprovar la taxació prèvia resolució, si escau, de la seva impugnació; després procedir al seu pagament; i, en darrer lloc, i només quan s'han pagat les costes, és quan ja es pot dictar el decret alliberant el bé i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • AAP Badajoz 187/2017, 20 de Diciembre de 2017
    • España
    • 20 Diciembre 2017
    ...personas sin recursos económicos para litigar se personen o no en un procedimiento y haga valer la enervación". En igual sentido, el AAP Lérida 24-I-2013. Este criterio se ve reforzado por dos circunstancias: uno, la redacción del precepto que se comenta es posterior al art. 36.2 de la LAJ ......
1 artículos doctrinales
  • Cuestiones prácticas sobre justicia gratuita y costas a la luz de la doctrina y jurisprudencia
    • España
    • Revista de Derecho vLex Núm. 169, Junio 2018
    • 22 Junio 2018
    ...un procedimiento y haga valer la enervación." También en este sentido puede citarse, entre otras, el Auto nº 75 de 24 de enero de 2013 de la sección 2ª de la Audiencia Provincial de Lleida (Nº de Recurso: 62/2012, Nº de Resolución: 8/2013, Ponente: ALBERT MONTELL GARCÍA), si bien esta resol......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR