SAP Girona 332/2013, 11 de Diciembre de 2013

PonenteJOAQUIN MIGUEL FERNANDEZ FONT
ECLIES:APGI:2013:1263
Número de Recurso470/2013
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución332/2013
Fecha de Resolución11 de Diciembre de 2013
EmisorAudiencia Provincial - Girona, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE GIRONA

SECCIÓ SEGONA

Rotlle d'apel·lació civil núm. 470/2013

Prové: JUTJAT PRIMERA INSTÀNCIA 6 GIRONA (ANT.CI-7)

Procediment núm. 1245/2012

Classe: oposició mesures en protecció de menors(art.780)

SENTÈNCIA 332 / 2013

Il·lms. Srs:

PRESIDENT

JOSÉ ISIDRO REY HUIDOBRO

MAGISTRATS

JOAQUIM FERNANDEZ FONT

JAUME MASFARRÉ COLL

Girona, onze de desembre de dos mil tretze

En aquesta segona instància ha comparegut com a part apel·lant Felicisimo, representada per la procuradora ANNA JUANDÓ AGUSTÍ, i defensada per la lletratda BEGOÑA MALAGON BUSTOS, i com a part contra la qual s'apel·la DIRECCIÓ GENERAL D'ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I A L'ADOL.LESCÈNCIA (DGAIA) I MINISTERI FISCAL, representada i defensada pel ADVOCAT DE LA GENERALIT.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Aquest procés es va iniciar arran de la demanda presentada en nom de Felicisimo contra DIRECCIÓ GENERAL D'ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I A L'ADOL.LESCÈNCIA i MINISTERI FISCAL.

SEGON

La decisió de la Sentència que va posar fi a la primera instància diu així: " Que DESESTIMO la demanda interpuesta por la Procuradora Dª Anna Juandó Agustí, en nombre y representación de D. Felicisimo

, y CONFIRMO la resolución dictada por la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència en fecha 28 de febrero de 2012 respecto a la menor Carina, nacida el NUM000 de 2003, en todos sus extremos".

TERCER

En aplicació de les normes de repartiment vigents en aquesta Audiència Provincial, aprovades per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha correspost el coneixement d'aquest recurs a la Secció Segona.

QUART

En la seva tramitació s'han observat les normes processals aplicables a aquesta classe de recurs, les parts han efectuat les al· legacions que es poden veure en els respectius escrits presentats en aquesta segona instància, als quals es respon en els fonaments jurídics següents. Per a la deliberació i votació del recurs, s'assenyala el dia 11/12/2013. CINQUÈ. Conforme al que estableixen les normes de repartiment indicades, es va designar com a ponent d'aquest recurs l'Il·lm. Sr. JOAQUIM FERNANDEZ FONT, qui expressa en aquesta Sentència el criteri unànim de la Sala.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

El Sr. Felicisimo ha impugnat en aquest procediment la resolució de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència de la Generalitat del dia 28 de febrer de 2.012, per la qual es mantenia la situació jurídica de desemparament de la seva filla Carina i es decidia la mesura protectora d'acolliment en un centre d'acció educativa.

Aquesta resolució mantenia el desemparament declarat per la resolució del mateix organisme administratiu de 28 d'octubre de 2.011.

La sentència de primera instància ha desestimat la demanda d'oposició a la mesura administrativa esmentada, així com l'ampliació del règim de visites amb la seva filla que demanava de manera subsidiària.

Aquestes decisions es fonamenten, en síntesi, en què tot i que és cert que segons els informes de l'administració pública protectora units a les actuacions es pot apreciar una millora de l'actitud i de les aptituds del Sr. Felicisimo respecte de la seva filla, no és prou important i definitiva com per aconsellar la finalització del desemparament i de la correlativa mesura de protecció. Pel que fa a les visites, considera que la progressió que ha posat en marxa l'administració protectora és adequada i no és procedent modificar-la.

El Sr. Felicisimo no està d'acord amb aquesta decisió.

El seu recurs es fonamenta sobre la base d'una errònia valoració de la prova practicada. Considera que la sentència impugnada no ha tingut en compte que la impugnació es fonamenta en l'evolució positiva que ha experimentat el pare, a la qual no faria cap referència, i només té en compte el que diuen els informes administratius. L'apel lant demana, de manera principal, la revocació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • AAP Lleida 160/2018, 20 de Septiembre de 2018
    • España
    • Audiencia Provincial de Lérida, seccion 2 (civil)
    • 20 Septiembre 2018
    ...seguido igualmente por numerosas resoluciones de la jurisprudencia menor pudiendo citar, entre otras muchas, la sentencia de la Audiencia Provincial de Gerona de 11-12-2013 y la SAP de Barcelona, secc. 4ª, de 11-2-2014 descartando la solidaridad cuando ni se pidió así la condena en la deman......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR