SAP Tarragona 176/2013, 23 de Abril de 2013

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2013:1583
Número de Recurso350/2012
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución176/2013
Fecha de Resolución23 de Abril de 2013
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 3ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECC. 3a

Apel lació 350/12

Verbal 1362/10 del Jutjat de 1a Instància 4 de Tarragon a

S E N T È N C I A

PRESIDENT

Il lm. Sr. GUILLERMO ARIAS BOO

MAGISTRATS

Il lm. Sr. JOAN PERARNAU i MOYA (Ponent)

Il lm. Sr. MANUEL GALAN SANCHEZ

Tarragona, 23 d'abril de 2013

Vist en aquesta Secció 3a de l'Audiència Provincial recurs d'apel lació interposat per GRUP SET SETS S.L., representada en aquesta instància pel Procurador/a Sra. Carrera Portusach i defensada pel Lletrat/da Sr. Pascual Lario, contra Sentència del Jutjat de 1a Instància 4 de Tarragona de data 3-2-2012, en procediment Verbal 1362/10, en el que figura com a demandant la recurrent i com a demandats Bernarda i APNAS S.L., en rebel lia processal aquesta última.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En data 13-3-2012 es va presentar per GRUP SET SETS S.L. recurs d'apel lació contra la Sentència d'instància que disposa: "Desestimo la demanda interposada per GRUP SET SETS S.L. contra Bernarda i condemno a la part actora al pagament de les costes processals causades a aquesta part.

Estimo la demanda interposada per GRUP SET SETS S.L. contra APNAS S.L. i en conseqüència: -Declaro resolt el contracte d'arrendament per ús diferent al d'habitatge que vincula a les parts, per falta de pagament de les rendes pactades i quantitats assimilades, relatiu a la finca situada al c/ DIRECCION000, núm. NUM000 NUM001, de Tarragona. - Condemno APNAS S.L. a que la desallotgi i la deixi lliure i a disposició de la part actora, apercebent-la de que en cas contrari es produirà el llançament el dia 12- 3-2012 a les 10 hores. - Condemno APNAS S.L. a pagar a la part actora la quantitat de 81.423,94 euros així com al pagament de les rendes que resultin impagades fins que es produeixi l'efectiu desallotjament, més els interessos legals, i al pagament de les costes processals causades a l'actora".

SEGON

Bernarda en data 16-4-2012 es va oposar al recurs.

TERCER

En la tramitació del present procediment, en aquesta alçada, s'han observat les normes i formalitats legals.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Es va interposar demanda reclamant, acumuladament, el desnonament per manca de pagament de rendes i quantitats assimilades més l'acció de reclamació d'aquestes, contra l'arrendatària APNAS S.L. i l'avalista solidària Bernarda .

Es va oposar únicament la codemandada Bernarda, al legant prejudicialitat penal, inadequació de procediment i falta de legitimació per haver-se fet el contracte de lloguer abans que l'arrendadora adquirís la propietat del local.

La sentència impugnada desestima els motius d'oposició de la codemandada Bernarda, però desestima la demanda contra ella dirigida al considerar que no es va fer correctament per l'actora el requeriment previ de pagament a l'avalista (la codemandada Bernarda ), tal i com exigeix l' art. 438.3.3 LEC, ja que no consta que rebés els requeriments.

SEGON

S'interposa recurs per la part actora al legant, en primer lloc, incongruència de la sentència, ja que la codemandada Bernarda no va oposar cap mena de defecte en els requeriments de pagament fets ni tampoc que no els hagués rebut.

Com recull la pròpia sentència impugnada (pàg. 2), es va oposar la codemandada al legant prejudicialitat penal, inadequació de procediment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • AAP Tarragona 269/2017, 31 de Marzo de 2017
    • España
    • March 31, 2017
    ...la Sra. Piedad es finalmente condenada al abono de 81.423,94 euros, como avalista del contrato, por sentencia de la Audiencia Provincial de Tarragona, de 23 de abril de 2013 ." Por la representación del Sr. Alberto se interpuso recurso de reforma y subsidiario de apelación contra el auto de......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR