SAP Barcelona, 2 de Mayo de 2000

PonenteMARTA RALLO AYEZCUREN
ECLIES:APB:2000:5409
Número de Recurso437/1998
ProcedimientoCIVIL
Fecha de Resolución 2 de Mayo de 2000
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 15ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA - SECCIÓ QUINZE

ROTLLO Núm. 437/98

Judici de menor quantia número 84/97

Jutjat de Primera Instància número 2 de Sant Boi de Llobregat

SENTÈNCIA

Magistrats:

Il-lm. Sr. RAFAEL GIMENO BAYÓN COBOS

Il-lma. Sra. MARTA RALLO AYEZCUREN

Il-lma. Sra. MARIA DOLORES MONTOLÍO SERRA

Barcelona, 2 de maig de 2000

VISTES, en grau d'apel-lació davant la Secció Quinze de l Audiència Provincial de

Barcelona, aquestes actuacions de judici declaratiu de menor quantia número 84/97, seguides pel Jutjat de Primera Instància número 2 de Sant Boi de Llobregat , a instàncies de BANCO SANTANDER CENTRAL HISPANO, SA, representat pel procurador Sr. Ildefonso Lago Pérez,

contra INMUEBLES SANT BOI, SL i el Sr. Vicente , no compareguts, i contra la

Sra. María Inés , representada pel procurador Sr. Joaquín Ruiz Bilbao, en virtut

del recurs d'apel-lació intetposat per BANCO SANTANDER CENTRAL HISPANO, SA contra la

sentència que va dictar aquell Jutjat en les actuacions el día 26 de gener de 1998 .

ANTECEDENTE DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència objecte d'apel-lació diu literalment: "Que debo estimar y estimo parcialmente la demanda de BANCO CENTRAL HISPANOAMERICANO, SA y, en consecuencia, debo condenar y condeno a INMUEBLES SANT BOI, SL y a Vicente a hacerle pago de la cantidad reclamada de nueve millones seiscientas cincuenta y cuatro mil ciento cuarenta y cinco pesetas (9.654.145 pts), así como sus intereses legales desde la interpelación judicial, y absolver a María Inés de todas las pretensiones de la demanda, imponiendo a los demandados condenados las costas del juicio, salvo las de María Inés que se imponen en exclusiva a la mercantil demandada INMUEBLES SANT BOI, SL".

SEGON

La part demandant va interposar recurs d'apel-lació contra la sentència esmentada i, admès a ambdós efectes, es van trametre les actuacions a aquesta Audiència, després de citar a termini les parts.Comparegudes aquestes, la vista pública va celebrar-se el día 14 d'abril de 2000.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la magistrada MARTA RALLO AYEZCUREN.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

El recurs de BANCO SANTANDER CENTRAL HISPANO, SA impugna el pronunciament de la sentència de primera instància que absol la demandada Sra. María Inés .

La demanda havia estat adreçada contra la societat INMUEBLES SANT BOI, SL i contra els dos DIRECCION000 successius d'aquesta entitat, la Sra. María Inés i el Sr. Vicente .

La part actora reclamava la responsabilitat dels DIRECCION000 , entre d'altres motius, pel previst en l' article 105.5 de la Llei de societats de responsabilitat limitada , en relació amb les causes c i e de l' article 104.1 de la mateixa Llei .

El jutge de primera instància, en una sentència clara, sistemàtica i monada, va condemnar INMUEBLES SANT BOI, SL com a deutora principal del Banc demandant i va condemnar el Sr. Vicente per considerar acreditada la responsabilitat d'aquest DIRECCION000 , que va accedir al càrrec el 20 de juliol de 1994.

En canvi, va absoldre la demandada Sra. María Inés perquè va estimar que no havia quedat provat en el judici que quan ella va cessar en el càrrec, el mateix 20 de juliol de 1994, la societat es trobés en cap de les causes de dissolució invocades per la demandant i, més concretament, perquè no apareixia en les actuacions del judici que el deteriorament patrimonial d'INMUEBLES SANT BOI, SL en la data esmentada fos tan acusat que permités concloure que havia estat incomplert el deure de l' article 105.5 de la Llei de societats de responsabilitat limitada .

SEGON

La demandant apel-lant sosté en el recurs que, contra el que aprecia el jutge de primera instància, al moment de cessar l' DIRECCION000 Sra. María Inés feia més de dos mesos que la societat es trobava...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS 229/2008, 25 de Marzo de 2008
    • España
    • 25 Marzo 2008
    ...la Sentencia dictada en 2 de mayo de 2000 por la Sección Decimoquinta de la Audiencia Provincial de Barcelona en el recurso de apelación nº 437/98, imponiendo a dicha parte las costas causadas por su recurso de Líbrese al mencionado tribunal la certificación correspondiente, con devolución ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR