SAP Barcelona, 26 de Febrero de 2001

PonenteJOSE MARIA BACHS ESTANY
ECLIES:APB:2001:2149
Número de Recurso821/2000
ProcedimientoCIVIL
Fecha de Resolución26 de Febrero de 2001
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 18ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL

DE

BARCELONA

SECCIÓ Divuitena

ROTLLE NÚM. 821/2000

MODIFICACIÓ DE SENTÈNCIES Nº 511/99

S E N T È N C I A Núm.

Il.lms. Srs.

D. JOSEP Mª BACHS ESTANY

Dª. ANNA Mª GARCIA ESQUIUS

D. MANUEL RICHARD GONZÁLEZ

Barcelona, a vint-i-sis de febrer de dos mil u.

VISTES, per la Secció Divuitena d'aquesta Audiència Provincial les actuacions de judici

núm. 821/2000 promugudes pel Sr/a. Cristobal , representat/ada pel/per la Procurador/a

Sr/a. ANTONIO MARIA DE ANZIZU FUREST i defensat/ada per l'Advocat/ada Sr/a. RAMON

TAMBORERO DEL PINO, contra el Sr/a. Lourdes MINISTERIO FISCAL,

representat/ada pel/per la Procurador/a Sr/a. JAUME GUILLEM RODRIGUEZ i defensat/ada per

l'Advocat/ada Sr/a. ALBA SATORRA DALMASES i que estàn pendents davant aquesta

Superioritat en virtud del recurs d'apel.lació interposat pel Sr/a. Cristobal , contra la

Sentència dictada en les mateixes actuacions el dia pel Jutjat "a quo".

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la Sentència recorreguda conté el següent PRONUNCIAMENT: "Que debiendo desestimar como desestimo la demanda interpuesta por D. Cristobal representado por el procurador Sr. Anzizu, contra D° Lourdes representada por el Procurador Sr. Guillem y estimando la reconvención por esta formulada debo acordar y acuerdo el mantenimiento de las medidas acordadas en su día con la modificación de dejar sin efecto la cláusula conforme a la cual la menor podría pernoctar con el padre al cumplir cinco años y ello mientras no conste que el actor no presenta problemas de adicción al alcohol, acordando la intervención del SAT que deberá informar sobre el estado del actor y sobre la conveniència de ampliar el régimen de visitas con la menor. Todo ello sin hacer especial condena en las costas causadas por el presente procedimiento incidental.".

SEGON

Contra l'esmentada sentència fou interposat recurs d'apel.lació per la part actora i admès que fou en dos efectes, foren elevades les actuacions originals a aquesta Audiència, prèvia citació a termini de les parts i, comparegudes aquestes, es varen seguir els tràmits legalment previstos tenint lloc la vista pública el dia 15-02-2001 amb assistència dels Procuradors i Advocats de les parts.

TERCER

En la tramitació d'aquest recurs s'han observat les prescripcions legals.

VIST, essent Ponent l'Il.lm/a. Sr/a. Magistrat/ada en JOSEP Mª BACHS ESTANY.

FONAMENTS JURIDICS

Primer

Apel·la la sentència d'instància la representació de la part actora entenent que ja han transcorregut els cinc anys que fixava el conveni com a límit de la restricció a les visites paternes, s'està en situació de fer-les amb normalitat i, especialment, per la forma amb que s'ha de fer la recollida i devolució de la filla i per assolir la visita en dia intersetmanal; que no està acreditat el pretès alcoholisme de l'actor, tot i l'existència de dues sentències condemnatòries en via penal per conducció etílica, entenent que responen a situacions anteriors a la signatura del conveni de separació i perfectament conegudes per la demandada, la qual no havia sol.licitat mai abans, entre 1999 i 2001, cap cautela i que ha esperat a ser demandada per excepcionar en via reconvencional; invoca el recurrent que la filla ja dorm a casa del pare, cada cap de setmana altern, a Barcelona, mentre que la mare viu a Vidreres (Girona) i s'ha de tendir a perllongar aquestes visites des del divendres; insisteix en que no hi ha hagut cap prova pericial que demostri l'alcoholisme, i el Dr. Pedro diu que el que ha patit és una síndrome depressiva-reactiva a la separació; ara bé, no és nega que donés positiu; tampoc s'ha demanat la prova de dictamen del SATAV. Postula la revocació a fi de que el règim de visites setmanal s'estengui de divendres tarda a diumenge vespre i que hi hagi un dia intersetmanal en setmanes alternes.

S'hi oposa la part apel.lada que postula la íntegra confirmació de la sentència; perquè, bàsicament, s'al.lega que tot va bé, però el cert és que ja al propi conveni es reconeix implícitament una problemàtica greu quan s'autoritza a la mare, sense esmentar-ne la causa, a poder exigir en qualsevol moment que el pare vagi acompanyat a recollir-la per fer les visites; hi han dues sentències per positius a controls d'alcoholèmia i no pas d'altres substàncies com s'intenta fer creure- i posteriorment una altra; enfronta actualment una condemna de privació del permís de conduir per sis anys; en aquestes circumstàncies no pot el pare enduur-se la nena amunt i avall, de Vidreres a Barcelona, tot sol, ni pot obligar-se permanentment als avis materns a realitzar aquest desplaçament cap al seu domicili; el pare la pot veure perfectament a Vidreres, on baixa quan vol amb els pares i el seu germà; és ell qui s'ha de posar en mans dels professionals i demostrar que està curat de la seva malaltia, presentant analítiques convincents i sotmetent-se, en el seu cas, al control i avaluació del SATAV; però, mentre no hi hagi un principi de prova de que les coses han...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR