SAP Lleida 62/2003, 18 de Mayo de 2003

PonenteANDREU ENFEDAQUE I MARCO
ECLIES:APL:2003:397
Número de Recurso64/2003
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución62/2003
Fecha de Resolución18 de Mayo de 2003
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 1ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE LLEIDA

Secció Primera - Civil

Rotlle nº. 64/2003

Judici de separació nº. 501/2002 - Lleida 8

SENTÈNCIA núm. 62 / 2003

Il.lms.:

President:

Sr. Andreu Enfedaque Marco

Magistrats:

Sr. Francisco Segura Sancho

Sr. Luis Fernando Ariste López

Lleida, divuit de setembre de dos mil tres.

La Secció Primera d'aquesta Audiència Provincial, integrada pels senyors indicats anteriorment, ha vist el recurs d'apel.lació interposat per la part demandada Sr. Alejandro , representada pel procurador Sra. Ferré Tornos i sota la direcció del lletrat Sr. José M. Fidalgo, així com la impugnació de sentència deduïda per la part demandant Sra. Trinidad , representada per la procuradora Sra. Pons Porta i sota la direcció de la lletrada Sra. Anna Montull; ambdós recursos contra la Sentència de data 20 de març de 2003 i posterior aclaratòria, dictada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció 8 de Lleida en el judici de separació núm. 501/2002, número de Rotlle de Sala 64/2003. És Ponent l'Il.lm. Sr. Andreu Enfedaque Marco, President de l'Audiència Provincial de Lleida.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Pel Jutjat d'origen, es va dictar sentència, la part dispositiva de la qual és la següent:

Estimo parcialment la demanda formulada per la procuradora M. Angeles Pons Porta, en representació de Trinidad contra Alejandro i declaro la separació a tots els efectes legals dels cónjuges esmentats. En conseqüència, disposo les mesures següents:

- l'habitatge conjugal, el seu pàrking annex i el vehicle Renault-9 matrícula F-....-F s'atribueixen a l'esposa.

- l'habitatge de la Partida Montagut d'Alcarràs, el vehicle Toyota matrícula H-....-H , la barca, la moto i el pàrking de l' AVENIDA000 , xamfrà amb el c/ DIRECCION000 s'atribueixen a l'espòs.- l'espòs ha de pagar a l'esposa en el compte corrent que aquesta assenyali una pensió compensatòria de 480 euros el mes, actualizable l'esmentada quantitat anualment conforme a l'IPC. L'esmentada quantitat s'ha de pagar dins dels 5 primers dies del mes.

- respecte a la liquidació del règim econòmico-matrimonial s'ha d'acudir al procès especial corresponent.

No faig especial imposició de costes a cap de les parts.

En data 8 d'abril de 2003 es va dictar interlocutòria d'aclaració, la part dispositiva diu textualment així:

"Dispongo que debe completarse el fallo de la sentencia de 20 de marzo de 2003 en el sentido de añadir que se atribuye "el uso de la vivienda conyugal, su pàrking anejo y el vehículo Renault-9 matrícula F-....-F se atribuyen a la esposa" y "el uso de la vivienda de la Partida Montagut de Alcarràs, el vehiculo Toyota matrícula H-....-H , la barca, la moto y el pàrking de la AVENIDA000 , se atribuyen al esposo".

SEGON

Contra la referida sentència es va presentar escrit preparant recurs d'apel.lació per la part demandada, que fou interposat degudament desprès de ser emplaçada en el termini de vint dies. La part actora, en el tràmit oportú, s'oposà al recurs presentat i formulà impugnació de la sentència dictada. Rebudes les actuacions a aquest Tribunal, es va formar rotlle de sala i nomenar Magistrat Ponent, assenyalant-se per a la deliberació i votació de l'apel.lació el dia 5 de setembre de 2003, quedant les actuacions per dictar sentència.

TERCER

El present recurs ha seguit les prescripcions legals essencials.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La part demandada va apel.lar la sentència de la primera instància i l'apel.lada, al seu torn, a més d'impugnar el recurs interposat, també va impugnar la sentència en els extrems que va estimar perjudicials als seus interessos. L'apel.lant principal s'oposa en primer lloc tant a la durada com a la quantia de la pensió compensatòria que la sentència del Jutjat ha fixat en favor de la seva esposa, i que va ser de 480 euros mensuals, tot demanant que sigui reduïda a solament quatre-cents euros i exclusivament pel termini de dos anys. Aquest punt és també objecte d'impugnació per l'apel.lada, que demana que la dita pensió sigui incrementada fins a sis-cents euros en total. La finalitat de la pensió compensatòria és com el seu nom indica remediar el desequilibri produit envers al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 artículos doctrinales
  • División de los bienes en proindiviso
    • España
    • Los regímenes económicos matrimoniales en los derechos civiles forales o especiales
    • 1 Octubre 2010
    ...proceder a la división efectiva (liquidación) de los bienes en dicho proceso, resultando sorprendentes la SAP Barcelona 17-3-2004 y la SAP Lleida 18-5-200335, que al no permitir a las partes ir al procedimiento adecuado, les podría causar indefensión (SAP BarcelonaPage 46428-6-200236). Sobr......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR