SAP Barcelona 64/2017, 19 de Enero de 2017

PonenteMARIA JOSE FELIU MORELL
ECLIES:APB:2017:171
Número de Recurso161/2016
ProcedimientoPENAL - APELACION DE JUICIO DE FALTAS
Número de Resolución64/2017
Fecha de Resolución19 de Enero de 2017
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 22ª

-udiència Provincial de Barcelona

Secció Vint-i-dosena

Rotlle apel.lació procediment de delictes lleus ( apel·lació judici sobre delictes lleus ) núm. 161/2016 - I

Referència de procedència:

JUTJAT INSTRUCCIÓ 26 BARCELONA

Judici de Delictes Lleus núm. 218/2016

Data sentència recorreguda: sent. 20.09.16

SENTÈNCIA NÚM. 64/2017

Magistrat:

Maria Josep Feliu Morell

La dicta el Magistrat que s'expressa, de la Secció Vint-i-dosena de l'Audiència Provincial de Barcelona, actuant com a Tribunal unipersonal, en recurs d'apel·lació en procediment de Delictes Lleus núm. 161/2016, interposat contra la Sentència pronunciada pel Jutjat Instrucció 26 Barcelona en data 20.09.16, en procediment de faltes núm. 218/2016. Han estat parts Arsenio i Clara com apel.lats, representats pel Procurador Rodes Casas; Franco com apel.lat, i el Ministeri Fiscal.

Barcelona, dinou de gener de dos mil disset.

Antecedents de fet

Primer

El dia 20 de setembre de 2016 el jutjat d'instrucció num. 26 de Barcelona dictà sentència amb la decisió següent: " Absolc lliurement l'acusat Franco dels delictes lleu d'amenaces i de lesions intencionades dels què ha estat acusat i declaro d'ofici les costes del procediment."

A la citada sentència es declaren provats els fets següents: "Únic. Ha resultat provat que el 21 de març de 2016, al voltant de les 12,35 hores, a l'alçada del nº 114 de Nou de la Rambla de Barcelona, se suscità una discussió entre el denunciat Franco, major d'edat, i dos vigilants d'àrea d'aparcament, els denunciants Arsenio i Clara, majors d'edat, els quals, a més de ser companys de feina i treballadors de Barcelona Serveis Municipals BSM, són matrimoni. No s'ha acreditat que Franco haguès amenaçat els vigilants. No s'ha acreditat que la contractura cervical per la qual va ser atesa facultativament la Sra. Clara haguès estat causada per una escomesa física directament desplegada en contra seva pel denunciat Franco . ".

Segon

Formulat recurs d'apel·lació per la representació de Arsenio i Clara, el jutjat l'admeté a tràmit, donant-li curs, i finalment va remetre les actuacions a aquest Tribunal per la decisió. La representacióp de Franco s'oposa al recurs i demana la confirmació de la sentencia.

Fets provats

S'accepta el relat de fets declarats provats de la sentencia recorreguda. Fonaments de dret

Primer

L'apel·lant impugna la sentencia dictada pel Jutjat d'instrucció, al·legant l'error en la valoració de la prova, i desprès de formular les al·legacions oportunes, demana la revocació de la sentencia i que es dicti sentencia condemnant el denunciat tal com es va demanar a l'acte del judici.

Segon

L' article 792.2 de la LEcrim estableix que " La sentencia de apelación no podrá condenar al encausado que resultó absuelto en primera instancia ni agravar la sentencia condenatoria que le hubiera sido impuesta por error en la apreciación de las pruebas en los términos previstos en el tercer párrafo del artículo 790.2.

No obstante, la sentencia, absolutoria o condenatoria, podrá ser anulada y, en tal caso, se devolverán las actuaciones al órgano que dictó la resolución recurrida. La sentencia de apelación concretará si la nulidad ha de extenderse al juicio oral y si el principio de imparcialidad exige una nueva composición del órgano de primera instancia en orden al nuevo enjuiciamiento de la causa." i l' article...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP León 318/2018, 31 de Julio de 2018
    • España
    • July 31, 2018
    ...por la Juez sustituta del Juzgado de Primera Instancia nº 3 de Ponferrada en fecha 19 de enero de 2017, en los autos de Juicio Ordinario nº 64/2017 de dicho Juzgado, que fueron elevados a esta Audiencia Provincial el 18 de abril de 2018, y que confirmamos en su integridad, con expresa conde......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR