SAP Barcelona 396/2018, 13 de Julio de 2018

PonenteESTEVE HOSTA SOLDEVILA
ECLIES:APB:2018:6913
Número de Recurso1117/2016
ProcedimientoRecurso de apelación
Número de Resolución396/2018
Fecha de Resolución13 de Julio de 2018
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 14ª

SENTÈNCIA N. 396/2018

Secció Catorze

Rotllo núm. 1117/2016

Il lustre. senyor magistrat:

Esteve Hosta Soldevila

Barcelona, 13 de juliol de 2018

VISTES, per la Secció Catorze de l'Audiència Provincial de Barcelona constituïda per un sol magistrat en aplicació de l' art. 82.2 de la LOPJ, les actuacions del recurs d'apel lació núm. 1117/2016, interposat pel Sr. Hernan, contra la Sentencia dictada el 13 d'octubre de 2016 pel Jutjat de Primera Instància núm. 1 de Cornellà de Llobregat .

FETS

PRIMER

El Jutjat de Primera Instància núm. 1 de Cornellà de Llobregat en el judici verbal núm. 129/2016-1 promogut per la Sra. Edurne contra el Sr. Hernan va dictar el 13 d'octubre de 2016 Sentència amb la part dispositiva següent:

QUE DEBO ESTIMAR Y ESTIMO INTEGRAMENTE la demanda presentada por la representación de la parte actora frente a D. Hernan, y lo condeno a abonar a la actora la cantidad ascendente [a] 3.417,59€, más los intereses legales correspondientes.

Las costas procesales del presente procedimiento se deberán abonar por la parte demandada.

SEGON

La part demandada hi va interposar recurs d'apel lació, que fou admès a tràmit. Les actuacions originals es van elevar a l'Audiència Provincial de Barcelona, que les va repartir a aquesta Secció Catorze, que em va designar magistrat únic per a resoldre el recurs.

TERCER

En la tramitació del present procediment s'han observat i complit les prescripcions legals.

FONAMENTS DE DRET

S'accepten i comparteixen els de la Sentència apel lada, complementats si s'escau amb els que indiquem a continuació.

PRIMER

Objecte del recurs.

Dictada sentència en primera instància que amb estimació íntegra de la demanda va condemnar Hernan a pagar a Edurne 3.417,59 € com indemnització dels danys personals (dies de sanitat i seqüela de perjudici estètic) patits per l'actora en l'avantbraç dret el 31 d'agost de 2105 a conseqüència de les mossegades de la gossa de raça bull-terrier del demandat, aquest interposa recurs d'apel lació, que fonamenta en tres motius:

1r) Error en la valoració de la prova respecte a com es va produir el sinistre; 2n) Errònia valoració dels informes pericials mèdics units a les actuacions; 3r) Abast només orientatiu del barem de trànsit.

SEGON

Primer motiu del recurs.

La part recurrent sosté que fou l'actuació de l'actora, al colpejar la gosa i donar-li puntades de peu, el que va provocar que l'animal es defensés i l'ataqués.

Amb el resultat de la prova practicada (l'atestat de la Guàrdia Urbana de Cornellà annexat a la demanda i els interrogatoris de part i testificals practicats en la vista del judici verbal) ha quedat prou acreditat que l'agressió de la gossa es va produir de la manera seqüencial següent:

  1. - A l'obrir el demandat Sr. Hernan la porta del seu pis, la gossa va sortir disparada i va atacar i mossegar Soledad, a la qual acompanyava l'actora Sra. Edurne .

  2. - La Sra. Edurne va intentar defensar la Sra. Soledad de l'atac de la gossa i separar l'animal.

  3. - La gossa va reaccionar mossegant al seu torn l'avantbraç dret de la Sra. Edurne .

Conforme al relat anterior, és evident que cap retret es pot efectuar a l'actora en el sentit que amb la seva actuació provoqués l'agressió de l'animal. Ans al contrari, la Sra. Edurne va actuar en legítima defensa de la seva acompanyant Sra. Soledad, que estava sent atacada sense cap motiu per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Girona 286/2019, 3 de Julio de 2019
    • España
    • 3 Julio 2019
    ...tenen personalitat jurídica que les legitimi per poder usucapir. En aquest sentit podem citar, entre d'altres, les SAP Barcelona 14/10/08 i 13/7/18 . Ara bé, de tots és sabut que aquesta qüestió és controvertida atesa l'especificitat pròpia de les comunitats de propietaris, de manera que, si......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR